„Попадането на този текст в сайта на Министерски съвет трябва

...
„Попадането на този текст в сайта на Министерски съвет трябва
Коментари Харесай

Радан Кънев: Тези хора са хората на Бойко

„ Попадането на този текст в уеб страницата на Министерски съвет би трябвало да има пояснение. Моята паника е, че тук става въпрос за една обща раздразнителност на властта. Управляващите са комплицирани, че нямат правилен ход поради всички кавги с роднински назначения”, разяснява в „ Здравей, България” по NOVA Радан Кънев.

Българска социалистическа партия вади цялата шуробаджанащина на ГЕРБ до седмица

Валери Симеонов: Подложен съм на клеветническа акция. Давам период за опрощение 24 ч.

Така той разяснява попадането на ултиматума на вицепремиера Валери Симеонов към медиите в уеб страницата и имейла на Министерски съвет, където се упорства за извинения от NOVA, bTV, Българска национална телевизия и БНР в период от 24 часа.

„ Скандалът „ Кумгейт” стартира вътре в ГЕРБ и явно ще приключи там. По средата Българска социалистическа партия подвикват. Тези подвиквания са опит да се показва опозиция”, счита той.

По думите му поради „ безконтролния темперамент на властта” и „ усещането, че няма алтернатива”, персоналната отговорност на премиера е голяма.

„ Борисов завоюва локалните избори през 2015 година с едно заричане, че ние не избираме кметове, а той назначава пълномощници, които да му харчат парите. Тези хора са хората на Бойко, той не може да се разграничи. Същото е с Антон Тодоров”, счита Кънев.

„ Хора като Антон Тодоров има доста във властта. Байганьовщината е значим детайл на българската политика. Всеки един обособен народен представител на ГЕРБ е там единствено по една причина – че водачът е подсигурил за него, че партийната машина за Цветанов работи за него. Не могат през днешния ден да кажат - случват се неточности. Грешки могат да се случат в демократична партия, а не в властническа. Лично водачът носи отговорността за тях и да вземе да я поеме, като в профил такива депутати и покаже, че има власт”, съобщи Радан Кънев.

Той призна, че коалирането с ГЕРБ във властта е било неточност и за това към този момент не е ръководител на Демократи за мощна България.

Според Кънев ръководещите са основали среда на корупция, шуробаджанащина, напън върху съда и медиите, която прави хората небогати – с по-ниски приходи от тези в Румъния, Сърбия и Македония даже.

„ Президентът не може и не би трябвало да бъде съпротива, само че той би трябвало да бъде парламентарен коректив и в тази ситуация с Чолаков, това беше доста добре демонстрирано”, похвали Кънев решението на президента да не ратифицира указа за назначение на нов ръководител на Върховния административен съд. „ Това е един положителен пример”.

Все отново Кънев подлага на критика президента Радев за позицията му за събаряне на глобите против Русия, изразена във Варшава и за концепцията му за нова организация за битка с корупцията в България.

„ Корупцията е закононарушение. Агенция за битка с закононарушения в България има по конституция и тя се назовава прокуратура. Тази организация не работи”, съобщи Кънев. „ В България няма корупционни обвинявания, а това значи, че корупцията се толерира”.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР