Попадането на лица от България и публикуването на снимките и

...
Попадането на лица от България и публикуването на снимките и
Коментари Харесай

Специално пред bTV: Говори раководителят на украинското разузнаване

Попадането на лица от България и публикуването на фотосите и имената им в уеб страницата „ Миротворец “ не води до никакви юридически последици . Това съобщи в извънредно изявление за bTV Кирило Буданов, началник на украинското Главно разследващо ръководство.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е провела телефонен диалог с посланика на Украйна у нас Олеся Илашчук

Ето какво още сподели той в особено изявление за Виктория Петрова:

– Кой стои зад уеб страницата Миротворец и за какво има имена и фотоси на българи там?

– Попадането в него на разположение или група лица, както се случва, не води до никакви юридически последици. Това е безусловно частна самодейност, която коментира визията на избрана група хора по отношение на активността на други хора, по отношение на това по какъв начин те по отношение на субективната си преценка, възприемат активността им – като ущърб на Украйна или изявленията им са в ущърб на Украйна.

Случаят се раздухва, с цел да си вършат реклама публицисти, които работят против българския интерес, разяснява военният министър

– Как оценявате контраофанзивата?

– Трудно, няма да укривам, само че това е изцяло разбираемо, тъй като Русия за това време построи стационарни, изцяло оборудвани, залети с бетон пунктове за защита. Най-важното е, че настъплението не стопира, а продължава.

Москва желае неустойчивост в Западните Балкани, показват от военното ни разузнаване

– Знаете ли какъв брой българи в Украйна са взели участие на ваша страна във войната и какъв брой от тях са жертвали живота си?

– За страдание, не знам точния отговор на вашия въпрос и това ще бъде мъчно да се пресметне, тъй като ние имаме доста етнически българи . Колко от тези хора са починали или са тежко ранени може да се пресметне едвам след края на войната. Но няма потребност да диря надалеч, тъй като дамата на заместника ми е етническа българка, да вземем за пример. Има доста хора с друг етнически генезис и ще бъде мъчно да се пресметне.

Още за хода на военните дейности, за изходът от войната, за уеб страницата „ Миротворец “, за човешкият запас и стопански сили на Украйна на фронта – цялото изявление на Виктория Петрова можете да гледате на следващия ден сутринта в „ Тази събота “ по bTV!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР