Поп звездата Кейти Пери ще трябва да се изправи пред

...
Поп звездата Кейти Пери ще трябва да се изправи пред
Коментари Харесай

Съдят Кейти Пери за плагиатство

Поп звездата Кейти Пери ще би трябвало да се изправи пред съда, с цел да потвърди авторство на песента си Dark Horse, написа "Монитор ".

Това стана ясно, откакто арбитър в Калифорния не удовлетвори жалбата на певицата срещу заведения иск от хип-хоп актьора с госпъл пристрастия Маркъс Грей. По думите на музиканта, Пери и Dr. Luke са плагиатствали шлагера си от неговата ария Joyful Noise. Въпреки че и двамата настояват, че не са чули творбата на Грей, от решението на федералния съд излиза наяве, че мелодията е задоволително известна и публикувана, с цел да може да бъде чута от обвинените.

Joyful Noise има над милион гледания в YouTube още от 2012 година, когато е оповестена в уеб страницата, завоюва позитивни мнения от музикалните критици и даже завоюва на основателя си номинация за „ Грами “, оповестяват от The Hollywood Reporter. За да не стигат до съд, Пери и Dr. Luke ще би трябвало да реализират съглашение с Грей.

Това не е първият път, в който продуцентът е упрекван в нарушение на авторски права. Последно той трябваше да се яви в съда поради шлагера на Джеси Джей Price Tag, само че съумя въпреки всичко да се контракти с ищците. Междувременно друга музикална звезда – Kesha, също води правосъдна война с Dr. Luke, която обаче е за полов тормоз.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР