Поп суперзвездата Bad Bunny е съденза 40 милиона долараот бившата

...
Поп суперзвездата Bad Bunny е съденза 40 милиона долараот бившата
Коментари Харесай

Бивша приятелка осъди поп звездата Bad Bunny за 40 милиона долара

Поп суперзвездата Bad Bunny е съденза 40 милиона долараот някогашната си другарка, която споделя, че артистът е употребявал неин запис в две песни без позволение, съобщи Би Би Си.

Карлиз де ла Крус Ернандес показа, че е записала крилатата фраза „ Bad Bunny baby “ на телефона си през 2015 година, преди той да стане прочут и преди да се разделят.

Репликата се появи в сингъла Pa Ti на пуерториканския артист и рапър от 2017 година и в песента Dos Mil 16 от 2022 година

Bad Bunny беше най-стриймваният реализатор в Spotify през последните три години. Той не е дал отговор обществено на правосъдния иск на Де Ла Круз, който беше заведен в Пуерто Рико по-рано този месец.

В него се споделя, че двойката се е събрала през 2011 година и двамата са работили в супермаркет, като Bad Bunny,с същинско име Бенито Мартинес Окасио,също е правил музика.

Тя записала своя глас, казвайки репликата „ Bad Bunny baby “ благодарение на приложението за гласови бележки.

Той употребявал тези записи в песента Pa Ti, която има повече от 355 милиона гледания в YouTube платформата и 235 милиона пускания в Spotify.

„ Съкрушена и разтревожена “

Адвокатите на Де Ла Крус настояват, че дни преди последнияалбум на Bad Bunny Un Verano Sin Ti да излезе предходната година, негови представители са предложили на Де Ла Крус да купят правата върху репликата йза 2000 $.

Тя отказала и албумът беше публикуван с нейна имитация макар отхвърли.Un Verano Sin Ti беше номиниран за албум на годината на премиите Грами, а песента Dos Mil 16 има 60 милиона гледания в YouTube и 280 милиона пускания в Spotify.

Де Ла Крус споделя, че нейният запис е бил употребен и на концерти и твърди, че това е „ груба немарливост, непочтеност и, още по-лошо, посягане върху нейния персонален живот, морал и достолепие “.

Откакто излезе последният албум, хиляди почитатели на Bad Bunny разясниха в сметките на Де Ла Круз в обществените медии.

„ Това кара Де Ла Круд да се усеща обезпокоена, измъчена, уплашена, претрупана и тревожна “, се споделя в правния документ.

„ Ситуацията за Де Ла Крус стана неуправляема дотам, че тя трябваше да се свърже с голям брой психолози за помощ допустимо най-скоро. “

Двойката се раздели през 2016 година, преди да се събереза малко на идната година.

Де Ла Крус съди и звукозаписната компания на Bad Bunny Rimas Entertainment и мениджъра Ноа Асад.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР