Понятието "нимфомания" съществува още от времето на Римската империя, а

...
Понятието "нимфомания" съществува още от времето на Римската империя, а
Коментари Харесай

Нимфоманката - мъжка секс фантазия или жена с проблем?

Понятието "нимфомания " съществува още от времето на Римската империя, а произходът на самия термин е от гръцки език - nymphe - булка и maniа.

Според легендите нимфите били божествени и красиви същества, които живеели вдън горите и пленявали смъртните мъже, с цел да задоволяват половите си потребности с тях. Именно нимфите са научили хората на разкрепостеност и разнообразни пози в секса.

В медицината пък се приказва за Синдром на непрекъсната полова възбуденост (Persistent Sexual Arousal Syndrome, PSAS), а тази диагноза публично съществува от 2001 година, когато за пръв път американската изследователка Сандра Лейблъм разказва клиничен случай на нимфомания. PSAS е положение, при което дамата изпитва полова възбуденост при неявяване на обект на полово увлечение или намира полов подтекст във всяко едно нещо – непряк звук, физическа активност, предмети и така нататък Тоест PSAS е заболяване, което се разграничава от нимфоманията.

Нимфоманките се разпознават по това, че сменят непрекъснато сътрудниците си, изпитват непрекъсната полова незадоволеност и са неуморни даже след доста полови контакта. Не сортират сътрудниците си по възраст, пол и осанка, за тях сексът е разхвърлян, без никакво обвързване, тъй като в действителност това е необуздан блян към реализиране на сексуален контакт без потребност от снабдяване на наслаждение. Понякога имат натрапчиви полови намерения и еротични сънища, възприятие за виновност и позор, мъчно съсредоточаване, меланхолия, асоциализация.

Погрешно е да се считат за нимфоманки дамите, които са просто с нараснало либидо и сортират половите си сътрудници, за разлика от нимфоманките, които няма искания с кого ще е сексът, просто имат потребност от секс, сходно на наркотичната взаимозависимост.

Нимфоманките са извънредно чувствителни, прочувствени, уязвими душевен, тъй че би трябвало да се отнасяте с внимание към тях. Става въпрос за маниакално/психично заболели хора, които се нуждаят от помощ.

Мъжете също страдат от нимфомания, само че при тях това положение се диагностицира по-трудно заради убеждението, че непрекъснатото полово предпочитание при мъжете е нещо обикновено.

Лекарите изясняват хиперсексуалността с ендокринна непълнота, психическо или нервно разстройство, хормонален дисбаланс, банкет на медикаменти, някои болести. От нимфомания страдат най-вече дами под 30-годишна възраст, такива, които са подложени на стрес или да претърпели драматичен миг в даден миг от живота си.

Изводът е, че нимфоманките не са просто секс фикция за мъжете, а дами с проблем и страдащите от нея би трябвало в точния момент да потърсят помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР