Понякога закъсненията на полетите се натрупват и създават домино ефект,

...
Понякога закъсненията на полетите се натрупват и създават домино ефект,
Коментари Харесай

Как авиопилотите наваксват закъсненията?

Понякога закъсненията на полетите се натрупват и основават домино резултат, забавяйки вечерните курсове - което, несъмнено, е много изнервящо. Когато се качите на борда и самолетът е подготвен за политане, водачът може да заяви, че ще се опита да " навакса изгубеното време ".Но това не е толкоз просто и не става въпрос за по-висока скорост.

Патрик Смит, водач и водещ на " Попитай водача ", споделя, че най-обичайният способ, който се употребява в промишлеността, е просто редуциране на полета. Той изясни, че маршрута сред две летища съвсем в никакъв случай не е права линия, а по-скоро лакътушене. Това се прави поради въздушните течения и икономисване на гориво. Ако водачите бързат, може просто да изберат да летят в права линия и " да спестят няколко минути ".

Но до момента в който това прави работа за къси полети, то за дългите нещата стават още по-сложни. Увеличаването на скоростта не е вид, тъй като има фрапантен резултат върху разхода на гориво. Dreamliner B787 е очакван да лети с сред 1030 и 1040 km/ч, увеличението на скоростта с едвам 10 км/ч ще усили разхода на гориво с 500-1000 кг. - прекомерно висока цена за спестяването на няколко минути.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР