Понякога забравяме, че психическото здраве е не по-малко важно от

...
Понякога забравяме, че психическото здраве е не по-малко важно от
Коментари Харесай

Знаете ли как да се погрижите за психиката си?

Понякога забравяме, че психическото здраве е не по-малко значимо от физическото. Страхът, стресът и несигурността може да се отразят пагубно на човек, само че има няколко метода да си помогнем. Ето кои са те:
1. Приемете, че някои неща са отвън контрола ви
Няма човек, който да не изпитва терзания и паники. В доста случаи това безпокойствие е резултат от обстоятелството, че не всичко в живота ни е под наш надзор. Затова е значимо да се фокусирате върху тези неща, които в реалност зависят от вас. Свалете крайници си от педала на газта, намалете темпото, посрещнете провокациите едно по едно и се концентрирайте върху нещата, които стоят непосредствено пред вас.
2. Фокусирайте се върху положителни мисли
Ако се чувствате уплашени и разтревожени, станете от мястото си и се раздвижете. Излезте на открито за глътка пресен въздух. Сложете си слушалките и си пуснете обичаното си релаксиращо парче. Опитайте се да откъснете мислите си от това, което ви тревожи. Докато се разхождате, фокусирайте мозъка си върху положителни мисли, които ще ви накарат да се чувствате обичани, ценени и уважавани. Когато извършите това, ще разберете какъв брой доста неща има във вашия живот, за които би трябвало да сте признателни.
Вижте останалите препоръки в expert.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР