Понякога всички изпитваме нужда дните да са не по 24,

...
Понякога всички изпитваме нужда дните да са не по 24,
Коментари Харесай

Заетостта като механизъм за справяне с проблемите

Понякога всички изпитваме потребност дните да са не по 24, а по 48 часа. Лягаме вечерта и осъзнаваме, че не сме спирали през целия ден, че не е имало място за отдих и отмора. Това не би трябвало да е проблем, в случай че се случва понякога, но ако продължавате да сте заети и не можете да намерите време за страстите си и да говорите със себе си, може да се окаже, че употребявате тази претовареност като механизъм за справяне с проблемите.

Разбира се, да си работлив е позитивно и належащо . Това освен ни оказва помощ да изпълняваме отговорностите си, само че и покачва увереността във опциите ни. При осъществяване на висящи задания тялото отделя субстанции, които ни доставят приятни чувства. Освен това да бъдем дейни и заети ни помага да поддържаме здравето си, да не мислим прекомерно доста и да се борим с разстройства като тревога и меланхолия.

Това обаче не постоянно е най-хубавата тактика и когато се употребява за маскиране или бягство от сложни страсти , може да докара до затруднения.

Ако сте доста деен и работлив човек, евентуално даже не сте осъзнавали, че това може да е проблем. 

Въпреки това, ето някои признаци, че отношението към страстите ви може да не е изцяло здравословно :
Графикът ви е изцяло препълнен всеки ден. Няма място за маневриране, така като всеки час е отдаден на избрана дейност от момента на ставане до лягането.Винаги сте дейни и в придвижване.  Почивката ви наподобява като загуба на време или се чувствате неудобно да бездействате. Когато сте сами и нямате какво да вършиме, чувствате, че мислите и страстите ви атакуват и превземат. За да избегнете това, се раздвижвате допустимо най-скоро или се заемете с някаква задача.Когато се случи нещо отрицателно, вие спорите с някой различен, чувствате се тъжни или смутени или намирате нещо, което да ви занимава, с цел да не мислите. Това е вашият метод да се справите с проблемите.Обикновено се чувствате изгорени, изтощени или разочаровани от темпото си на живот, само че се чувствате неспособни да спрете или да се откажете от някои действия.Никога не прекарвате време в размисли за това по какъв начин се чувствате, какво мислите или имате потребност. В всекидневието ви няма моменти на мира и тишина.
Трябва да запомним, че  страстите не могат да бъдат потискани или пренебрегнати вечно . Всички те изпълняват функция и ние би трябвало да ги слушаме, усещаме и прекосяваме през тях. 

Избягвайки това, което усещаме, губим опцията да се опознаем по-добре, да знаем от какво се нуждаем и да действаме, с цел да подобрим ситуацията си. Ако не си позволим да размишляваме и усещаме (колкото и неприятно да е), ще продължим да действаме по инерция, на автопилот и е евентуално да продължим да се оказваме въвлечени в обстановки, които ни вредят и не ни харесват. Ако желаеме да прогресираме и да се подобряваме като хора, значимо е да имаме смелостта да погледнем вътре в нас самите.

Вашите връзки с другите също могат да бъдат мощно наранени, ако изберете заетостта, вместо да се занимавате с това, от което индивидът се нуждае.  Спор, противоречие или неодобрение в партньорство/приятелство/семейство не се вземат решение посредством бягане или повече концентриране върху работата. Това единствено увековечава казуса и може да накара другия да се почувства подценен.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР