Понякога в живота идват такива моменти, когато искате да постигнете

...
Понякога в живота идват такива моменти, когато искате да постигнете
Коментари Харесай

Когато всичко се срине и загубите контрол: Как да продължим напред

Понякога в живота идват такива моменти, когато желаете да постигнете някои цели, само че всичко потегля с главата надолу, като че ли някой е програмирал авансово нечовечен неуспех. Губите доста време и сила, а резултат  – нулев.

Тогава закономерно на напред във времето излизат вътрешните спорове, нечовечен самотормоз и, несъмнено, безконечният въпрос: „ Да бъдеш или да не бъдеш “. Да изоставим ли всичко или да продължим по сложния път, стискайки зъби. Струва ли си? Ами в случай че всичко е на вятъра? Ако няма смисъл?

Как да намерим сили да продължим напред?

Ако имате предпочитание, само че просто силите са се изчерпали, тогава към момента нищо не е изгубено. Основната цел в този случай е човек да открие мотивацията, която е толкоз нужна, с цел да си върне още веднъж жаждата за победа.

От една страна желаеме да продължим да реализираме резултати, а от друга се колебаем дали да не приключим всичко и умно да приемем провалянето си.

Ако мислите втората алтернатива за по-добра, тогава не би трябвало да вършиме нищо. Дори не е нужно да продължавате да четете нататък, тъй като вашата конфигурация е към този момент ориентирана към провалянето.

Но, в случай че изберете първия вид, тогава да тръгваме, задачата ни е да станем по-силни и да упражняваме волята си. Как да стане това? Отговарят специалистите.

Занимавайте се със спорт

Телата ни се нуждаят от спорт, най-малко половин час дневно. Първо, че по този начин си отвличаме вниманието от отрицателните страсти и второ, незабавно щом се раздвижим, получаваме нов прилив на сила – както физическа, по този начин и психическа.

Не е нужно доста – даже най-елементарна разходка на чист въздух оказва помощ да се развеселим и да се заредим с позитивни страсти. А и когато главата е цялостна с мисли за задачите, които към момента не са реализирани, тогава спортът е неповторим тип разпръскване, който ни дава опция да си преразгледаме целите, да си избистрим мозъка и да предприемем верните дейности.

Започнете деня си по този начин, че да желаете да го изживеете

Как стартирате деня си? Ако още със ставането от сън стартирате да мислите песимистично, то надали ще имате благополучен и сполучлив ден.

Но в случай че се опитате да започнете деня в друга посока, тогава настроението ще се промени. Упражненията или медитацията ще оказват помощ на тялото да се разсъни. Но основният фактор е утринното хранене. Именно закуската ще дефинира с какви сили ще отидете, с цел да постигнете задачите си.

Планирайте утринните си действия по този начин, че да сте подготвени даже и за най-трудната работа. Да сте уверени, че каквото и да се случи, сте в положение да се справите. Кажете „ Не “ на страха. Паниката е неприятен консултант. Бистър разум и воля за реализираме това, което желаеме  – ето какво ни е нужно.

Използвайте по-малко джаджи, изключително преди лягане

Един от отрицателните фактори за загубата на сила и естествения сън са устройствата, без които не можем. Те ни карат на сутринта да усещаме се изтощени и да не желаем да вършим нищо.

Не приемайте всичко драговолно

Всеки ден ни сервира разнообразни стресови обстановки. И всяка реакция на напрежението, изключително когато е изразена с неспокойствие, харчи доста от нашата сила. През деня тя се изчерпва изцяло. Ден след ден, терзания и нерви, липса на задоволително време за отмора. Всичко това, събрано дружно, унищожава. Спрете да приемате всичко драговолно, да се изнервяте от дреболии и тогава ще се почувствате доста по-добре. И не казвайте, че не можете – нужна е единствено малко воля. Ще видите, че си коства.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР