Понякога в ежедневието се налага да комуникирате с агент за

...
Понякога в ежедневието се налага да комуникирате с агент за
Коментари Харесай

Онлайн операторите за обслужване на клиенти виждат какво пишете в реално време

Понякога в всекидневието се постанова да споделяте с сътрудник за обслужване на клиенти в избрана онлайн платформа или уеб страница. Следващият път обаче, когато имате желание да се свържете с подобен, търсейки информация, би трябвало да знаете, че той може да вижда това, което пишете.

Това твърди четец на профилирания уебсайт Gizmodo.com, който за доказателство е изпратил скрийншот на кореспонденцията си с даден уебсайт. При него операторът е дал отговор преди потребителят да е изпратил въпроса си, написа медията.

В разнообразни платформи към този момент има услуга за чат онлайн, която предлага функционалността " визуализиране в действително време ", с цел да разреши на сътрудниците навреме да приготвят своите отговори преди клиентът да е изпратил запитването си. Друг тип чатове в действително време оферират Ikea, Paypal и McDonalds. Те също разрешават на операторите да виждат какъв текст вкарват посетителите в уеб страницата.

Предимството е, че потребителите получават отговор мигновено, а отрицателното - че целият развой бива проследяван от операторите. За основателите на опцията това е софтуерна иновация, която съгласно тях ще докара до по-голямо задоволство у клиентите. Когато обаче даден оператор отговори прекомерно бързо или пък преди още въпросът да е бил заложен, става прекомерно плашещо и основава усеща за следене и липса на персонално пространство у посетителя на уеб страницата.

Тази функционалност става допустима с помощта на JavaScript, опериращ в браузъра на клиентите и засичащ какво се случва в избран уебсайт в действително време. Методът е еквивалент на интернет търсачките, които познават какво търсим, когато сме въвели единствено първата дума или първите няколко думи. Компаниите могат да успокоят хората, като им оповестяват авансово, че техните известия се виждат преди да бъдат изпратени.

Ако си мислете, че това следене се отнася единствено до цифровите ви действия, надалеч не е по този начин. Трябва да сте деликатни и с телефонните си диалози. Както стана ясно в публикация на New York Times преди десетилетие, телефонните диалози се записват даже когато сте на режим " изчакване ".

За да ограничите този мониторинг и в случай че не желаете операторите да научат нещо персонално за вас, може да извършите две неща. Първо, до момента в който чакате да се свържете с оператор по телефона, заглушете диалога. Вторият съвет е да напишете въпроса си в обособен документ и напряко да го копирате в чата, а не да го пишете непосредствено там.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР