Понякога в бързината, без да се замисля много, един мъж

...
Понякога в бързината, без да се замисля много, един мъж
Коментари Харесай

Мъжките комплименти, които са обидни за жените

Понякога в бързината, без да се замисля доста, един мъж може да ни каже нещо, което на пръв взор звучи прелестно, само че като се замислим, напълно не е по този начин. Когато вършат похвали, мъжете постоянно вършат неволни неточности, написа Флагман.

Макар и да ги водят най-хубавите им планове, от време на време се случва с една на тип блага фраза, мъжете несъзнателно да " родят " огромна нелепост. Така че, благи господа, с цел да не обидите по нехайство дамата отсреща си, помислете добре, преди да изръсите някой израз от листата по-долу.

" Изглеждаш ужасно, не можах да те позная! "
Излиза, че преди не сме изглеждали толкоз добре, колкото в този момент. А дума сочеща, че дамата е „ неразпознаваема “ несъмнено може да ни обиди като дами, защото подсказва, че актуалната ни визия е радикално друга и надалеч по-впечатляваща от предходната.

" Гърдите ти са пораснали толкоз доста! "
Доста постоянно гърдите порастват, когато и тежестта на една жена се качва. А също и по време на бременност или съществено заболяване. Така че, благи мъже, внимавайте изключително с този комплимент.

“Днес си доста красива!”
Нали не желаете дамата отсреща ви да се засегне от думите ви и да си намерения, че в други дни не е била изключително красива във вашите очи, а единствено през днешния ден. Може да загладите неловкия комплимент, като добавите нещо от вида на „ както всякога, когато те видя “ или „ само че ти си красива постоянно “.

" Изглеждаш по-добре, когато се усмихваш! "
Знаете ли, че никой естествен човек не може да се разхожда с мимика на усмивка 24 часа в денонощието? И в случай че се съди по думите ви, в най-хубавия случай през 90% от времето си една жена наподобява не изключително привлекателна.

" Изглеждаш ужасно за възрастта си! "
Този комплимент допуска, че индивидът като цяло не е доста прелъстителен, само че се откроява спрямо връстниците си. Освен това хората постоянно се усещат неловко от всяко конкретизиране, обвързвано с възрастта им. Същата обстановка с комплимента " Този цвят на косата те кара да изглеждаш толкоз млада. "

" Леле, какъв брой си отслабнала! "
Въпросите за тежестта постоянно са доста комплицирани и деликатни, тъй като предизвикват възприятие на дискомфорт у множеството хора. Уточнявайки, че една жена е отслабнала толкоз доста, е все едно мъжът да каже, че преди е била прекомерно дебела.

" Това е най-хубавата концепция, която в миналото си имала! "
Сигурни ли сте, че желаете да намекнете на жена, че всичко, което преди този момент ѝ е хрумвало, е било безспорна нелепост и нелепост? Не поемайте този риск.

" Гримът ти наподобява зашеметяващо! "
Вашият комплимент значи ли, че дамата не наподобява доста привлекателна без грим? Има огромен риск тя да си намерения това и да ви се обиди.

" Тази рокля те прави слаба! "
Оказва се, че в други облекла дамата наподобява дебела и всичко, което е слагала до момента преди, е подчертавало цялостната ѝ фигура.

" Ти си красива от вътрешната страна. Много си блага и надарена! "
Амбивалентен комплимент, който загатва на дамата, че като че ли ви е привлякла единствено с качествата си. Мили господа, запомнете, дамите обичат да им споделят какъв брой са красиви.

" Ти не си като всички останали девойки! "
Разбира се, звучи доста хубаво. Но в този случай мъжът счита всички други девойки за недостойни и даже в случай че в този момент обстановката е във ваша изгода, мнението му може бързо да се промени. Една жена постоянно би си помислила по този начин. Така че, благи мъже, по-внимателно с този комплимент.

" Харесвам дамите с красиво тяло като твоето "
Комплимент от този вид би обидил една дама, защото той значи, че мъжът отсреща ѝ вижда хубост освен в нея, само че и в други дами. И второ, на следващия ден нейното тяло може и да се трансформирал, което в нейната глава най-вероятно ще значи, че същият този мъж повече няма да я харесва.

" Новата прическа те прави по-млада! "
От един несръчен комплимент излиза наяве, че предходната прическа я е състарявала. По-добре е да извършите комплимента без сходни обяснения.

" Ти си страховит водач за жена! "
Такъв комплимент може да се пояснява като алюзия за отрицателен стандарт или груба форма на сексизъм. Ако желаете да го извършите, спестете последната дума.

" Защо нямаш никого, щом си толкоз красива? "
Самотните хора сигурно не желаят да им се припомня за тяхната самотност. Освен това с този комплимент вие някак си допускате, че нещо вътрешно не е наред с дамата против вас.

" Имаш толкоз доста деца, страхотни сте! "
Този комплимент демонстрира, че той счита, че изборът на дамата да има няколко деца е непредвиден или че те са прекалено много. Неуместно е да се показва мнение за житейския избор на различен човек.

" Готвиш толкоз вкусно, колкото майка ми! "
Всяка жена желае да бъде красива и буйна, а не да припомня на мъжа за майка му, даже в кухнята.

" За момиче си доста интелигентна! "
Това е освен засегнатост, само че и демонстрация на дискриминация и нарушаване на равенството сред половете. Можете да извършите същия този комплимент без акцент върху пола.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР