Понякога се оказва трудно да се запазят положителните чувства към

...
Понякога се оказва трудно да се запазят положителните чувства към
Коментари Харесай

Как кученцата могат да спасят вашата връзка

Понякога се оказва мъчно да се запазят позитивните усеща към колегата в дълготрайна връзка. В рамките на план, финансиран от Департамента по защитата на Съединени американски щати, психолози са създали процедура, която може да успее да помогне на бойци и други хора в обстановки, които се отразяват отрицателно на връзките с сътрудниците им.

Учените са се фокусирали върху техника, която може да препрограмира мозъка на индивида като се употребяват фотоси на сладки дребни животни. Идеята зад техниката е, че ние би трябвало да развием позитивни асоциации с нашите сътрудници. Затова: за какво да не увеличим броя им и за какво не подобрим качеството като използваме някои от най-старите способи в логиката на психиката?

На половината от 144 женени двойки са били прожектирани серии от облици като подредбата им е билата такава, че до фотосите на колегата са били поставени фотоси с доста положителна плътност. На контролната група до фотосите на сътрудниците им са били прожектирани неутрални вместо позитивни облици. 

Процедурата е траяла в продължение на 3 дни от седмицата за интервал от 6 седмици. Резултатите са били недвусмислени: тези, които са следили сериите от фотоси с позитивни асоциации, са споделили, че качеството на брачния им живот се е повишило след опита.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР