Понякога се чувствате потиснати в работата, без да имате конкретна

...
Понякога се чувствате потиснати в работата, без да имате конкретна
Коментари Харесай

5 знака, че кариерата ви е в застой

Понякога се чувствате потиснати в работата, без да имате съответна причина, само че усещате незаинтересованост, която като че ли не можете да си обясните. Понякога аргументите за това чувство са ви ясни, само че не ги изказвате на глас. А в действителност това тъмно въодушевление на незадоволеност в работата може да значи едно – кариерата ви е в застой. За да сте сигурни, че това е повода за унилото ви лице в офиса, отговорете на въпросите в текста и ще разберете дали се нуждаете от смяна в кариерата.

Имате ли потребност от отмора?

Чувствате се изморени, постоянно ви се доспива, ненавиждате алармата рано заран, а даже и третата чаша кафе за деня не съумява да ви разсъни. Всички тези признаци приказват за отмалялост от работните ви отговорности и даже за бърнаут. Не подценявайте обстановката, а помислете по какъв начин бихте могли да я измененията по този начин, че да се чувствате по-добре, по-щастливи и по-жизнени.

Имате ли потребност от покачване?

Съвсем обикновено е да се чувствате в застой, в случай че постигате положителни резултати, само че не получавате предложение за покачване. В подобен случай подберете деликатно причините си и ги представете пред ръководителя ви, като се обосновете и отбраните за какво заслужавате мечтаното покачване и нарастване на възнаграждението.

Имате ли потребност от предизвикателство?

Справяте се прелестно в професионален проект, вършите отлично работата си, само че усещате, че нещо ви липсва. Предизвикателство, нещо ново, което да предизвика мозъка и творчеството ви, да ви възпламени за нови достижения. Но нищо сходно не се случва. Ръководителите ви са удовлетворени от работата ви и всеки ден протича гладко, равно, без проблеми, само че и без върхови моменти. А вас това ви отегчава – сигурен симптом, че кариерата ви е в застой и е нужна смяна. В противоположен случай ще се отрази на мотивацията ви за работа и надлежно ще рефлектира и върху представянето ви.

Имате ли потребност от почитание?

Малко неща в работен проект са по-разгневяващи от неналичието на почитание към чиновниците. Ако сходна е обстановката и при вас, постоянно усещате липса на почит към личността ви и към труда ви най-много, вие несъмнено сте в застой и смяната е наложителна. Когато не получаваме задоволително почитание, не ни се гласоподава доверие, ние не сме способни да разгърнем оптимално капацитета си. А от това губим най-вече ние, само че и ръководителите, за които работим.

Имате ли потребност от смяна?

Имали сте огромно предпочитание и най-хубавите планове да се развивате в определената от вас сфера. Но хората се трансформират, както се трансформират и техните стремежи, нужди, фантазии. Ако усещате, че имате крещяща потребност от смяна в професионален проект, то най-вероятно кариерата ви е в застой. Обърнете внимание на нещата, които обичате и това, с което бихте желали да се занимавате в бъдеще. Изчислете какви са вероятностите в тази сфера, направете изследвания и в случай че в действителност мощно желаете смяната, направете я. Живеем единствено един живот. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР