Понякога съдбата си прави лоши шеги и именно една такава

...
Понякога съдбата си прави лоши шеги и именно една такава
Коментари Харесай

Две години след големия си триумф Джак Сок издълба дъното

Понякога ориста си прави неприятни смешки и точно една такава сполетя Джак Сок тази седмица. След като тъкмо преди две години завоюва Мастърса в Париж, стана №8 в света и се класира за финалите на ATP, американецът към този момент е на дъното в тениса и от понеделник ще остане без формален ранкинг.

Вчера някогашната първа ракета на Съединени американски щати записа седмата си загуба на сингъл за сезона, като единствената му победа пристигна на демонстративния шампионат Laver Cup.

Сок изоставаше със сет против международният №449 Михаил Перволаракис, когато почувства болки в гърба и трябваше да се откаже при 6-7(7) 0-1.

Това безспорно е една от най-неочакваните истории в тениса. В края на 2017 година Джак докосна върха на тениса, обезпечи си място измежду елита и впечатляваше с играта си. Последва контузия в палеца и струпване на доста непотребни килограми, а фокусът му все по-често попадаше върху двойките, където не е нужно същото равнище на физическа подготовка.

Нека си напомним на какво е кадърен в положителните си дни с някои от най-впечатляващите отигравания в кариерата му:


С прелестното си възприятие към топката и съвършените волета, Сок остава един от най-хубавите при тандемите, само че ще би трябвало да стартира кариерата си на сингъл от нулата.

Свободното рухване на някогашния №8 продължава към този момент две години и през днешния ден в тенис аспект то стигна най-ниската допустима точка. Оттук нататък пътят е единствено нагоре.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР