Понякога родителите получават съвети и важни житейски уроци, когато най-малко

...
Понякога родителите получават съвети и важни житейски уроци, когато най-малко
Коментари Харесай

На какво ме научи родителството

Понякога родителите получават препоръки и значими житейски уроци, когато минимум чакат. 

Parents.com  събра истории от майки и бащи, които споделиха терзания, инцидентно научили и чули от други хора, и непредвидени прозрения, които ги озаряват.

1. На какво ме научи моята дребна щерка: оценявай момента

Една вечер кърмех  1,5-месечната си щерка, до момента в който преглеждах фейсбук. И внезапно улових погледа ѝ. Това беше първият път, когато тя ме погледна право в очите. Почти щях да пропусна този необикновен миг. Оттогава по време на нощните хранения прибирам смарт телефона си – това време, прекарано уединено с щерка ми, ми стана обичано.

2. На какво ме научи един диетолог: по какъв начин да направя зеленчуков сладолед 

Когато обсъждахме храненето на моя наследник в предучилищна възраст с диетолог, тя сподели, че замразените зеленчуци са също толкоз потребни, колкото и суровите. Предложи ми да ги давам на детето без топене. Оттогава върша микс от замразен грах, дребни морковчета, царевични зърна пред детето и му споделям, че това е „ цветен “ сладолед.

3. Това, което ме научи един сътрудник: не работи доста

Често работя до късно и щерка ми споделя:  „ Мамо, не желая да съм като теб, тъй като всичко, което правиш, е работа “.  Колега ми оказа помощ да внеса баланс в живота си.
Разбира се, мога да погледна телефона, в случай че очаквам значим имейл, само че отстранявам времето от 18:30 до 21:00 часа единствено на децата.

4. На какво ме научи майка ми: занимателни изненади

Докато растяхме, получавахме доста дарове за Коледа и за рождените дни. Но майка ми постоянно криеше няколко опаковани играчки в килера - и когато на открито валеше или скучаехме, тя ни даваше някоя нова играчка. Правя същото с дъщерите си и все едно още веднъж е Коледа!

3. На заем от друга майка: по какъв начин да управлявам децата на паркинга

Когато с децата сме на паркинга, това ме побърква, тъй като по-големите изскачат от колата, тичат в близост – а това може да е рисково. Видях, че една майка прави това: откакто паркира, тя споделя на децата да стоят едно зад друго върху бяла маркировка, начертана върху тротоара и да не “напускат поста “ без нейно позволение. Сега двамата ми най-големи сина, на осем и пет години, стоят чинно върху тази линия и ги следя с крайчеца на окото си, до момента в който изваждам бебето от детското столче.

6. На какво ме научи различен баща: по какъв начин вярно да сложа памперс на сина си

Той сподели:  " Винаги се уверете, че пенисът на бебето в пелената е ориентиран надолу, в противоположен случай всичките му облекла ще се намокрят! "

7. На какво ме научи продавачката в магазина: по какъв начин да избера вярното име за детето

Тя видя, че съм бременна и сподели, че когато предпочитам име а бебето, би трябвало да си показва, че това е име на младеж ( или възрастен, който търси работа ). И да да видя дали то дава отговор във всички тези обстановки. Тя ми подсети да ревизира и дали първите букви от името, които образуват буквите, не значат нещо неуместно. „ Никога не  използвам своите, тъй като буквите ми са COW (крава на английски). И кой желае да има подобен монограм върху облеклата! "

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР