Понякога реалността ни захапва толкова силно, че дори демократите не

...
Понякога реалността ни захапва толкова силно, че дори демократите не
Коментари Харесай

Joe Saunders: Байдън иска военни правомощия от Конгреса Насочваме ли се към голям конфликт?

Понякога действителността ни захапва толкоз мощно, че даже демократите не могат да се измъкнат. Президентът Джо Байдън – индивидът, който трансформира президентството си в проституиране, откакто съживи пагубното нуклеарно съглашение с ислямската република Иран – публично уведоми Конгреса, че е насочил американска военна мощ против терористични групи, финансирани и подготвени от същата република.

Сега, може ли да чакаме американците да имат вяра, че той знае какво прави?

В петък, както оповестява The Washington Times, Байдън се обърна към председателя на Камарата на представителите – републиканеца Майк Джонсън (Mike Johnson) и краткотрайно изпълняващия длъжността ръководител на Сената от Демократическата партия Пати Мъри (Patty Murray), с искане да се извърши условието на Закона за военните пълномощия от 1973 година (War Powers Act), който задължава президентът да се съветва с водачите на двете камари на Конгреса преди да изпраща американски сили на военни интервенции в чужбина.

Ето някои реакции в обществените мрежи на настояването на президента.

Не... Нямаме доверие в администрацията на Байдън – kathy (@kathyfisher10) 30.10.2023;

Няма комплициране: Президентът Байдън разгласява „ Резолюция за военни пълномощия “ #iraq #syria #iran https://t.co/QeYiQTZFYl – Mrgunsngear (@Mrgunsngear) 28.10.2023;

 

В писмото си до Конгреса Байдън категорично сочи Корпусът на гвардейците на ислямската гражданска война на Иран като мозъка зад офанзивите против американските военни сили в Ирак и Сирия. След това цитира удари, нанесени от Съединени американски щати против уреди, употребявани от иранските гвардейци и групи за командване и надзор, за запазване на муниции и други цели, също свързани с иранските гвардейци. Ударите имали за цел да възпират и били извършени по метод, който да ограничи риска от ескалация и цивилни жертви.

„ Разпоредих ударите, с цел да защитя нашия личен състав, с цел да бъде понижена и прекратена продължаващата поредност от офанзиви против Съединените щати и нашите сътрудници, да възпра Иран и подкрепяните от Иран милиции от осъществяване на по-нататъшни офанзиви против личния състав и материалната база на Съединените щати “, пише президентът.

 

С огромна възможност моллите в Техеран не са били изключително впечатлени от писмото му.

От момента, в който произнесе президентската си клетва, Байдън не е посочил нищо друго с изключение на уязвимост. В рамките на дни той съобщи южната граница, с цел да бъде опустошена страната от нашествието на незаконни чужденци.

В рамките на месеци той съобщи военната тактика на страната, като разпореди унизителното оттегляне от Афганистан.

В рамките на година той даде всъщност дейно утвърждение на съветския президент Владимир Путин да нахлуе в Украйна, поставяйки началото на най-тежките борби в Европа след Втората международна война.

И през всичко това време той изпълняваше нуклеарното съглашение с Иран, реализирано за първи път през 2015 година от тогавашния президент Барак Обама, преди да бъде изцяло отхвърлено от някогашния президент Доналд Тръмп, който постоянно се е отнасял към Техеран с разбирането, че е един от най-опасните съперници, пред които са изправени Съединените щати в света. При Байдън стана тъкмо противоположното. След години на угодничество – екипът на Съединени американски щати даже не можеше да договаря лице в лице с иранците във Виена, единствено други западни народи бяха допускани да преговарят; а унижението от страна на Иран, надменно обявяващ желанието си да унищожи Израел, Байдън го изтъргува с позорна договорка за освобождение на американски жители, арестувани от Иран, в подмяна на топене на 6 милиарда $ ирански пари.

Сега, след персоналното му президентско утешение, което би предиздвикало Невил Чембърлейн да се изчерви, той чака страната да повярва, че той е господин Коравият човек, от който мюсюлманите в Близкия изток се опасяват. Да напомним ли, че това е същият президент, който на 10 октомври не бе в положение да съобщи с увереност това, което целият свят знае: Иран има пръст в клането на Хамас на 7 октомври, което умъртви към 1400 евреи. В речта си след клането Байдън даже не призна това. И в този момент излага документално, че Корпусът на гвардейците на ислямската гражданска война на Иран е полтъргайстът зад пламъците на насилието, разпалващи целия Близък изток.

Никой американец, който е претърпял повече от две десетилетия след 11 септември, не приема безгрижно вероятността да влезе в друга война. А всички знаци сочат, че Съединени американски щати се набутват към нещо огромно, което става в Близкия изток и по света. Атмосферата трещи от вести за войни и клюки за войни.

Дори поддръжниците му се безпокоят дали главнокомандващият има умствените качества да работи като военновременен президент. Критиците на Байдън – а те са легион – в никакъв случай не биха могли да бъдат уверени в това. Той е прекомерно остарял. Корумпиран. Твърде непочтен, с цел да служи на американците в най-критичните моменти от мандата си.

Това е действителността, до която демократите доведоха страната, когато избраха тази куха обвивка на някогашен политик да служи за водач на единствената суперсила в света. Това е действителността, на която медиите от истаблишмънта намерено се радваха. Точно това е действителността, която хапе толкоз мощно, че даже демократите не могат да се измъкнат. 

Превод: доктор Радко Ханджиев

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР