Понякога прекаленото вглеждане в бъдещето може да обърка настоящето.Спомняте ли

...
Понякога прекаленото вглеждане в бъдещето може да обърка настоящето.Спомняте ли
Коментари Харесай

Мисълта за продължението на The Order: 1886 създало проблеми на играта

Понякога прекомерното вглеждане в бъдещето може да обърка сегашното.
Спомняте ли си The Order: 1886? Малката синематична игра на Ready at Dawn беше един от първите ексклузиви за PS4 и упованията към нея бяха големи. Очаквания, които за жалост, не се оправдаха. За това си е имало причина. Разкрива я Ру Веерасурия, шеф на играта, в изявление за Polygon. Изглежда студиото е било заето да мисли прекомерно доста за продължението на The Order, а не за съответната първа игра. Това е предиздвикало Ready at Dawn да съкратят някои неща предвид на това те да бъдат разкрити в идващия The Order.

„Мисля, че минусите (на играта – б.а.) пристигнаха от прекомерно доста вглеждане в построяването на напълно ново IP, още през цялото време. Толкова бяхме съсредоточени над концепцията да подсигурим основите на тази нова поредност – огромни основи – че историите можеха да бъдат разказани по доста разнообразни способи. Имаше миг, в който точно историята и фокусът над това, че играта е част от нещо по-голямо, поглъщаше по-голямата част и времето от това, над което работихме. Това е нещо естествено, когато работиш по напълно нова игра. Но сте го виждали и с други нови новопоявяващи се IP-та в предишното – не сме първите. Има задоволително доста първи игри от поредици, при които, в случай че се вгледате в равнището на геймплея и сложността, постоянно тя се оказва на надалеч по-ниско равнище от продълженията. Нужно е да разположиш основите на новата поредност. Нямаш време да направиш всичко, тъй че разчиташ на по-малко механики. А по-късно идва и продължението и момента, в който си казваш: „Добре, дано разтеглим всичко това“, споделя Веерасурия.

Звучи по този начин като че ли Ready at Dawn са се пробвали леко да „преметнат“ геймърите, което, от своя страна не им се е получило. Именно неналичието на многообразие в геймплей механиките бяха огромните рецензии към The Order, когато той излезе. Дали това ще повлияе на бъдещето на плануваното „IP“? Независимо от думите на Веерасурия, напролет се появи публикация за работа от Ready, в която търсиха човек, който да работи по „изцяло ново IP“. Как се споделя и по кое време ще излезе, не е ясно, само че в случай че подходят, както към The Order, надали ще им се получи.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР