Понякога пожълтяването им може да е причинено от възрастта, употреба

...
Понякога пожълтяването им може да е причинено от възрастта, употреба
Коментари Харесай

Какво Издават Ноктите За Здравето Ви! Ако Видите Това Веднага Отидете На Лекар!

Понякога пожълтяването им може да е породено от възрастта, приложимост на лакове, лакочистители или тютюнопушене. За да предотвратите неприятния нюанс е добре за известно време да избягвате тези артикули.
Можете да се опитате да почистите петната, употребявайки лимонен сок. Ако това не помогне е добре да се консултирате с доктор.

Бледи (бели) нокти

Много бледите (бели) нокти също алармират за съществуването на здравословни проблеми. Една от главните аргументи за това е желязо-дефицитна анемия. Поради невисок брой на алените кръвни кафези, тялото не получава задоволително О2 в кръвта, а това предизвиква избледняване на тъканите, изключително тази под ноктите. Ако това е повода, можете да ги масажирате с малко затоплен зехтин и кокосово масло в продължение на няколко минути, няколко пъти на ден.
Други вероятни здравословни проблеми включват недохранване, хепатит, сърдечна непълнота и чернодробно или бъбречно заболяване. Каквато и да е повода, в случай че имате доста светли нокти в продължение на няколко месеца е належащо да се обърнете към доктор, с цел да изясните точната причина.

Напукани и нацепени нокти

Това е един от най-често срещаните проблеми с ноктите. Напуканите и разцепващи се нокти нормално сигнализират за хранителни дефицити, контузия, хронично недохранване, както и доста здравословни проблеми. Недостиг на фолиева киселина, витамин С или протеин може да провокира този проблем.
Напуканите и нацепените нокти могат да са породени от гъбична зараза, хипо или хипер функционалност на щитовидната жлеза или псориазис.
За лекуване на нацепените нокти би трябвало да се опитате да ги запазите сухи – избягвайте несъразмерен контакт с вода, поддържайте ги хидратирани, употребявайки разнообразни лосиони и масла. Ако не забележите усъвършенстване, консултирайте се с доктор.

Удебеляване на ноктите

Удебеляването на ноктите постоянно сигнал за съществуването на гъбична зараза, изключително при по-възрастни хора, при които се получава обезцветяване.
Дебелият нокът може да алармира и за проблеми с щитовидната жлеза, псориазис и артрит. Текстурата му може да затрудни рязането му, а това да докара до по-голям риск от инфекции. За да отрежете пълен нокът, би трябвало да накиснете краката/ ръцете си в топла вода за към 10 минути.

Деформация на ноктите

Под дисторция на ноктите се има поради отичане в края на пръстите и извиване и заобляне на ноктите, което ги прави доста податливи на строшаване. Най-често тази дисторция е провокирана от понижено наличие на О2 в кръвта, което може да е обвързвано с белите дробове, сърцето, черния дроб или бъбреците.

Изследвания са открили, че трима от всеки 10 души, заболели от недоброкачествен рак на белия дроб, получават този вид дисторция.
Това положение е допустимо да е обвързвано с възпалително чревно заболяване, сърдечно-съдови и белодробни болести, както и СПИН. Други вероятни аргументи включват цьолиакия, дизентерия, базедова болест и хиперфункция на щитовидната жлеза.

Форма на ноктите като лъжица

Това е особеност на ноктите, от която ноктите стават извънредно тънки и заемат вдлъбната форма. Това положение по-често се следи при ноктите на краката и е известно като койлонихия.
Това положение на ноктите е симптом на продължителен дефицит на желязо, което може да се дължи на недохранване, стомашно-чревни кръвоизливи, глисти, цьолиакия, хипотероидизъм, сърдечно-съдови болести, хемохроматоза и контузии. Можете да третирате аномалията, започвайки терапия с високо количество желязо, само че би трябвало да се изчака няколко месеца, с цел да израсне здрав нокът.

Малки вдлъбнатини по ноктите

При това положение по нокътя има вдлъбнатини, които варират съгласно повода. Най-честите аргументи за този проблем са: псориазис, болест на Райтер, витилиго, плешивост ареата (гнездов косопад), хемодиализа, екзема и хронична бъбречна непълнота.

„ Ноктите на Тери "
etargetAllowOtherCheck=!0;
Състоянието, известно като „ ноктите на Тери “ се характеризира с това, че по върха на нокътя се появява тъмна розова лента, а самата плочка губи прозрачността си. Този проблем най-често се среща при хора с цироза на черния дроб, сърдечна непълнота и захарен диабет.
Възрастните хора са изложени на по-висок риск от поява на „ ноктите на Тери “. Състоянието може да алармира за погрешно хранене, хиперфункция на щитовидната жлеза, СПИН, както и да се получи по време на химиотерапия.

Линиите на Бьо (Beau)

Това положение се характеризира с напречни вдлъбнатини по ноктите, които могат да са породени от пострадване, химиотерапия, неконтролиран диабет, проблеми с кръвообращението или от заболяване, обвързвано с висока температура като пневмония и заушка. Линиите на Бьо може да са сигнал за недостиг на цинк в организма.
В случай, че имате вдлъбнатини, само че не знаете повода за появяването им е належащо да се консултирате с доктор.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР