Понякога нямаме възможност да пазаруваме всеки ден максимално свежи продукти.

...
Понякога нямаме възможност да пазаруваме всеки ден максимално свежи продукти.
Коментари Харесай

7 съвета, които ще запазят храната ви свежа всеки ден

Понякога нямаме опция да пазарим всеки ден оптимално свежи артикули. За благополучие обаче съществуват разнообразни трикове, с помощта на които ще поддържате храната в положително положение доста по-дълго, написа BrightSide.

Например…

1. Използвайте форма за лед, с цел да замразите яйцата

Случва се да не успеем да използваме яйцата, до момента в който са към момента пресни. А може би са ни останали жълтъци или белтъци от последния сладкиш? Добрата вест е, че те могат да бъдат замразени. Разбийте и изсипете във форма за лед, като добавите в сместа малко сол или захар (това ще резервира текстурата им). След което използвайте, когато ви трябват.

2. Замразете останалия сос за готвене.

Изостаналият сос е различен претендент за заледяване. Излейте го в хладилен плик и го оставете във фризера. До час към този момент ще можете да го режете на части и да добавяте към ястията, когато има потребност.

3. Листата от маруля ще останат по-дълго свежи, в случай че ги увиете в кухненска хартия.

Марулята може да остане свежи и хрупкави цяла седмица, в случай че я увиете в кухненска хартия. Излишната влага ще попие в кърпата и листата няма да омекнат.

4. Ябълките могат да останат в хладилника месеци наред.

Ябълките са много дълготраен плод, само че в хладилника те могат да останат свежи още по-дълго, без да изгубят и парченце от усета си. Само не би трябвало да ги оставяте да се допират една до друга, тъй като сходен контакт ги поврежда. Може да увиете всяка една във вестник.

5. Съхранявайте морковите в пясък.

Градинарите предлагат да съхраняваме морковите в пясък, което не е изненадващо: пясъкът понижава изпаряването на водата и забавя гниенето.

6. Обърнете кофичките с извара или сметана надолу.

Изварата и заквасената сметана ще останат пресни два пъти по-дълго, в случай че ги поставите в хладилника с дъното нагоре. Това ще сътвори вътрешен вакуум, който предотвратява развиването на бактерии.

7. Пресният лук ще остане свеж, в случай че го поставите в чаша вода.

Връзките лук ще запазят свежестта си по-дълго, в случай че ги държите в бурканче, напълнено с вода. Срежете, в случай че има потребност, и той ще продължи да пораства.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР