Понякога някои клиенти в бизнеса не разбират напълно и не

...
Понякога някои клиенти в бизнеса не разбират напълно и не
Коментари Харесай

Ценни съвети, с които да подобрите общуването си

Понякога някои клиенти в бизнеса не схващат изцяло и не правят оценка компликацията на експертите, които разчитат в работата си главно на връзки. Било то маркетинговите мениджъри, пиарите, търговците, вземащи решения на микрониво. Техните отговорности са комплицирани за осъществяване и в това време могат да бъдат доста удовлетворяващи поради умеенето да се поддържа връзка сполучливо.

„ Наблюдавайки информационните специалисти през годините забелязах някои общи неща между наистина положителните от тях “, разяснява в списание Entrepreneur Барабара Бейтс – изпълнителен шеф на компания Eastwick в Съединени американски щати. По думите й тези хора контактуват по-дълбоко, изпитват откровено любознание към разликите на живота. Това ги прави персони, чието наличие трансформира средата. Щом я изоставен, неналичието им се усеща.

Ето някои от най-важните им привички, които ги вършат съществено ефикасни и разнообразни от всеобщото държание.

Те учат хората. Успехът в полето на бизнес връзките се свежда до разбирането по какъв начин хората работят. Най-ефективно се поддържа връзка, в случай че човек разбере първопричините, които изясняват за какво някой различен взема или би взел дадени решения. Ако разбере обстановката на другия и потребностите, стремежите, усета и задачите му. Освен това, на всяка група от хора би трябвало да се гледа като на общ брой от обособени разнообразни персони.

Виждат истории . Знаят по какъв начин реагира на историите човешкият разум. Умеят да описват, с включени в разказите им типичен облици като Героя, Злодея и други архетипи. Това е структурата на постоянно продаващата се човешка драма или роман, която разрешава на другия да види живота, образа на събеседника или работата като по-близки до него.

Бъдете същински, бъдете себе си!

Измайсторили са противоположната позиция . „ Често съм чувала хора да разказват отличните информационни експерти с думите „ той (или тя) ми оказа помощ да видя огромната картина “ или „ той (или тя) ме накара да изляза от моята зона на комфорт “, споделя Бейтс. Умният комуникатор съумява да приготви другите за непредвидени други възможности, като вижда нещата по неприятния за тях метод и им го споделя. За да се прави това и да не е обидно, несъмнено, се изисква отработен финес.

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР