Понякога наистина е трудно да си майка и баща, понякога

...
Понякога наистина е трудно да си майка и баща, понякога
Коментари Харесай

9 не, които си повтарят добрите родители

Понякога в действителност е мъчно да си майка и татко, от време на време родителската отговорност е дори тежка, а от време на време просто излизате отвън себе си от гняв, от грижи или от недоспиване. Но от това на никого няма да му стане по-хубаво – нито на вас, нито на клетото хлапе, на което му се е паднала нервно и депресирано родителско тяло. А и, почтено казано, постоянно възприятието, че си добър, е по-приятно, в сравнение с, че не си.

Затова и сформираме нещо като лист с мантри, които да си повтаряте по-честичко. Всички те стартират с негативната парченце „ не “, само че това да не ви тормози, тъй като, в последна сметка, водят до доста позитивни страсти!

1. Недейте да нервничите

Спокойните родители имат спокойни деца – факт, по тази причина започнете със себе си.

Децата са доста чувствителни създания, изключително към вашето въодушевление и доста елементарно може да им го предадете, тъй като те са настроени на вашата „ прочувствена периодичност “.

За да отглеждате дребни деца без да изпадате в рецесия от време на време се желае голямо самообладание, опазване на огромно хладнокръвие и надлежно – положително разположение на духа.

Лесно е да се каже, само че по какъв начин да се реализира? Ето три елементарни съвета:

- Наспивайте се добре, даже домашната работа да страда от това.

- Не отхвърляйте помощ от родственици и близки, в случай че ви оферират.

- Старайте се да излизате по-често и да променяте ритъма на всекидневието. Вашето дете в действителност се нуждае от щастливи родители.

2. Не се отмятайте от обещанията си

Ако сте дали дума на детето си за нещо, без значение какво е то, безусловно изпълнете обещанието си. Това се отнася и за възбраните: щом сте забранили нещо един път, значи възбраната си важи и всички последващи пъти. И няма такова нещо като с мама не може, а с тате - може. Всички членове на фамилията би трябвало да работят синхронизирано в стройна възпитателна тактика.

3. Не бийте

Ако вдигнете ръка на детето, даже да е за „ почтено “ пошляпване, вие го учите да позволява спорове от позиция на силата. Малкото ще си мисли, че който е по-голям и по-силен, той е правият. И, когато порасне, може да работи по този метод.

4. Не лъжете

Никога, по никакъв мотив. Трябва да ваксинирате детето? Кажете му: " Ще ти създадат инжекция, и е малко неприятно, само че аз ще бъда до теб. " Малкото ви е помолило да извършите нещо, а вие сте не запомнили? Просто се извинете. Защото всяка неистина, даже най-мъничката, подрива вашия престиж.

5. Не шантажирайте

„ Ако престанеш да крещиш, ще ти дам бонбон “. „ Ако не престанеш, няма да гледаш филмче. “ Това са образци за дресура, шантаж и операция.

Старайте се постоянно да намирате думите, които да убедят детето да направи мечтаното, единствено не губете самообладание.

6. Не забранявайте

Преди да възбраните каквото и да било на детето, помислете значима ли е тази възбрана? Въобще възбраните не са хубаво нещо. Нека у вас те са колкото се може по-малко, другояче детето просто няма да ги възприема и запомня.

Да, горещата печка, прозореца, улицата и още някои рискови места и неща би трябвало да са неразрешени. Обаче всички останали можете да следите с взор. А в случай че хлапето се е добрало до вашия безценен телефон или скъп парфюм, не е отговорно то, а вие, тъй като не сте ги прибрали. И не му се сърдете, за него те са трофей.

Продължава на страницата на

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР