Понякога може да ни се струва, че стресовите ситуации в

...
Понякога може да ни се струва, че стресовите ситуации в
Коментари Харесай

Няколко прости начина да се отървете от тежкия стрес

Понякога може да ни се коства, че стресовите обстановки в живота ни са прекомерно мощни и единствено се усилват. Всички сме изправени пред стрес, без значение дали става въпрос за огромни промени в живота или ежедневни проблеми. Но за тези хора, които имат прекалено много стрес в живота си, има добра вест. Наскоро прочут психолог сподели елементарни, само че ефикасни способи за битка със напрежението и предотвратяването му, пише YourTango.

Промяната е непрекъсната част от живота и може да аргументи стрес, без значение дали е нещо, което сами избираме, като женитба, или нещо ненадейно, като загуба на работа. Основното нещо е да се адаптирате и да намерите позитивни аспекти в нови обстановки. Както споделя д-р Пат Уилямс, „ всяко прекарване е положително прекарване “. След като си дадете време да скърбите или да се приспособите, би трябвало да приемете новата действителност и да намерите способи да продължите напред с позитивност.

Всички имаме дребни (или големи) детайли от всекидневието си, които изсмукват силата ни, без значение дали става въпрос за разбъркано бюро или сложни диалози, които заобикаляме. Д-р Уилямс акцентира значимостта на идентифицирането и елиминирането на тези „ енергийни поглътители “. Справянето с тях освобождава сила, с цел да се концентрирайте върху неща, които ви вършат щастливи, като занимания или другарство с обичани хора. Помислете, че давате на душата си по този начин нужния подтик на жизнеспособност.



Снимка: DALL-E/Valentyn Surnin

Научете уроците на живота допустимо най-рано. Животът непрекъснато ни учи на нещо. Пренебрегването на тези уроци може да докара до огромни проблеми и даже рецесии. Като бъдете бдителни и се поучите от тези уроци, доста стресови обстановки могат да бъдат предотвратени. Вместо да чакате рецесия, самодейното учене от ежедневния опит може да направи живота по-приятен и по-малко стресиращ.

И най-после, приоритизирането може да бъде решителен фактор за справяне със напрежението. Направете лист с нещата, които ви стресират, и се заемете с тях едно по едно. Системното справяне с проблемите ще ви помогне да намалите общите си равнища на стрес. Не забравяйте, че е доста значимо да се концентрирайте върху това, което можете да измененията, а не върху това, което е отвън вашия надзор.

Същността на информацията, получена от доктор Уилямс, е ясна: ръководството и предотвратяването на напрежението е обвързвано с адаптиране към смяната, справяне с източниците на сила, научаване на житейски уроци и установяване на цели. Като включите тези тактики в всекидневието си, можете да изградите резистентност на стрес и да водите по-щастлив и по-здравословен живот.

Така че идващия път, когато се почувствате потиснати, спомнете си какво сподели доктор Уилямс. Малки промени в вероятността и дейностите могат да ви оказват помощ да освободите живота си от напрежението.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР