Понякога ми е малко мъчно за родените през декември. Не

...
Понякога ми е малко мъчно за родените през декември. Не
Коментари Харесай

С любов към родените през декември

Понякога ми е малко мъчително за родените през декември. Не че един Стрелец или Козирог ще разреши да бъде съжаляван, в противен случай, само че помислете - не минава ли техният рожден ден малко в сянката на Коледа? Да забележим с какво са принудени да се преценяват тези симпатяги.

Партито

Ами първото, което ми хрумва е, че е зима и празненството би трябвало да е на закрито. Това не е ужасно, по този начин ли? Примири се, че на фотосите на рождения ти ден ще има коледна украса, а отвред ще се чуват коледни шлагери. Какво да вършим ли? Защо да не обиколим мола и разпродажбите. О, не нали имаш рожден ден. Някой бар? Не, всичко е заето поради служебните коледните празненства...

Предколедният сезон е цялостен със събития и мероприятия. То не са банкети, то не са концерти и благотворителни събития (нека ги има, несъмнено!) Но просто е толкоз мъчно да събереш всичките си другари, изключително в случай че имаш рожден ден към Коледа или сред Коледа и Нова година, когато пък всички потеглят нанякъде.

Темата на купона е Коледа. Кой какво е купил, кой какви проекти има за Нова година. Срещаме се рядко и като се съберем, приказваме единствено за идните празници. Ами скучно е! Ехооо, тук има рожденик, малко внимание може ли?



Пълно е с родственици, още веднъж - изключително към Коледа, а ти искаш просто да се забавляваш в някой бар на рождения ти ден, без някой да те гледа изкривено сутринта. Ако вашите гостуват или има дребни деца - племенници, братовчеди, мъчно се докарва див ваучър.

“Ако имаш пък този шанс да си роден на 24,25 или 31 декември, 1 януари, просто ставаш леко незабележим, около цялата тази подготовка, готвене и лутане ”

Подаръците

Знам, че би трябвало да сме над материалните неща, значими са хората и така нататък, само че е ли досадно да получаваш два по-малки подаръка, вместо два естествени подаръка? Причината двата мотива са близко и това предизвиква опустошение. Често даже се опаковат дружно?!



Често чуваш оправдания, по какъв начин коледното извършване на покупки е изтощило финансово и физически приятелите и околните ти и ами... " нещо, малко, само че от сърце ", поднесено без грам възторг. Поредният подарък.

Чакаш цяла година за какъвто и да е подарък. Това не е ли несправдливо - 11 дълги месеца и никакъв мотив някой да те зарадва с нещо. А споделих - нормално подаръците са два, само че пък скромни, тъй като нали...Коледа идва, би трябвало да има за всички.

Вместо да планираш мечтано празненство и супер готино меню с празненство хапки, топли коктейли и всевъзможни забавни нещица, се постанова ти самичък да купуваш дарове за другите и самичък да готвиш за тях - нормалните сарми, пиперки и в този ред на мисли.

Често получаваш тематични коледни дарове - свещници, посуда, коледни чаши за чай. С една другарка даже се смяхме, че подаръкът й бил опакован в коледна хартия. " Имах повече ", се извинила гостенката й.

“Може ли да е по-лошо от това? Може, в случай че като се изключи че си роден през декември имаш имен ден на някой от многото имени дни - Андеевден, св. Анна, Никулден, Савинден, св. Даниил, св. Анастасия, св. Евгения, самото Рождество, Стефановден. ”

Разбира се, че пресилвам. Прекрасно е да имаш рожден ден в този по този начин празничен сезон. Когато всички са по-добрички, по-весели, склонни са да се разделят с по-големи суми и като цяло - имат повече време. Но в случай че имате някой другар, роден през декември - обърнете му в действителност особено внимание и не оставяйте неговият ден да потъне във всеобщата ангария.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР