Понякога любовта си отива. И е просто неизбежно. Колкото и

...
Понякога любовта си отива. И е просто неизбежно. Колкото и
Коментари Харесай

Защо оставаме във връзка, дори да не сме щастливи

Понякога любовта си отива. И е просто неизбежно. Колкото и старания да поставяме, от време на време са изцяло безсмислени. Знаем, че индивидът до нас не е верният, не знаем дали още го обичаме, само че все пак продължаваме да сме с него. Напук на себе си. Но за какво?

Както за съвсем всяко нещо в живота ни, и за това си има научно пояснение. Разбира се, има доста аргументи, заради които една връзка може да продължава да съществува даже когато към този момент няма смисъл . Финансови взаимоотношения, общ парцел, деца и други сходни битовизми.

 Снимка 386520

Но, за изненада или не, има още една странна причина, заради която сме подготвени да се жертваме. И това е алтруизмът. Дори сътрудникът ни да не кара да се усещаме щастливи, ние сме подготвени да дадем още един и още един късмет, тъй като виждаме, че поставя все някакви старания.

Така се оказва, че е по-вероятно да останем в безсмислена връзка не толкоз от нарцисизъм (за да не бъдем сами например), в сравнение с по тъкмо противоположната причина. Просто не желаеме да навредим на колегата си, да го нараним. Пък това какъв брой зле ще се усещаме ние остава на назад във времето.

 Снимка 386519

 Когато звездите открият огромната обич
Когато звездите открият огромната обич

Хари и Меган, Виктория и Дейвид, Ким и Кание и още самопризнания

Проблемът е, че нашите визии са си наши, а половинката ни може изобщо да не мисли по този метод. Ако не сме изцяло наясно с неговата позиция за връзката, по-добре да насочим алтруистичните си прояви в друга посока - да помогнем на хора в потребност да вземем за пример. Те най-малко ще останат по-благодарни, написа Insider.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР