Понякога лицето ни разкрива повече, отколкото бихме могли да си

...
Понякога лицето ни разкрива повече, отколкото бихме могли да си
Коментари Харесай

Кожни дефекти, които се опитват да кажат нещо за здравето ни

Понякога лицето ни разкрива повече, в сравнение с бихме могли да си представим, и това в действителност е преимущество. Един непосредствен взор върху лицето ви може да ви помогне да разберете всички области, в които има неравновесия в тялото ви и евентуално да предотвратите бъдеща болест.

Ще изброим няколко дефекта на кожата на лицето, чийто генезис ще накара всеки да се заинтересува. Вероятно сте се сблъскали с някои от тях; в случай че не, може да бъде положително увещание.

1. Тъмни кръгове и торбички под очите

Тъмните кръгове под очите постоянно са наследствена специфичност и нищо не може да се направи по въпроса. Но в случай че сте ги получили неотдавна, би трябвало незабавно да разберете повода. Най-популярните аргументи са неналичието на сън, тютюнопушенето, хормоналните промени, алергиите и несъразмерната приложимост на алкохол, кафе и солени храни.

Ще останат дълго на лицето ви, в случай че не се справите с главната причина. За начало студени компреси, специфични лепенки и коректор ще свършат работа.

2. Червен нос

На носа има доста кръвоносни съдове и тяхното разгръщане води до потъмняване. Това се улеснява от температурни промени, алергии, прочувствен стрес или хрема. Но в случай че зачервяването е непрекъснато, би трябвало да обърнете внимание на положението на кръвоносните си съдове, метода си на живот и да посетите доктор.

3. Жълтеникаво лице и очи

Това се случва, когато се натрупват прекалено много боклуци в тялото. Обикновено се следи при бебета, родени преди 38-ма седмица, тъй като техният черен дроб не може да действа вярно. При възрастни пожълтяването може да значи по-сериозни проблеми, в това число корист с алкохол.

4. Неочаквано появяване на бенки

В множеството случаи няма причина за терзание, само че въпреки всичко е добре да обънете внимание на формата, цвета и очертанията на бенките. Променят ли се? Появяват ли се още нови? Най-доброто решение е да се консултирате с доктор.

5. Обрив " пеперуда "

Малкият обрив по лицето може да бъде породен от погрешно подбрана козметика, алергии, изменение на климата или несъразмерна консумация на сладкиши. След като премахнете провокиращия фактор, обривът ще изчезне. Но в случай че обривът заема двете бузи и наподобява на пеперуда, може да алармира за лупус.

Други признаци на лупус са температура, болки в ставите и пръстите и други.

6. Люспене на кожата към устата и носа

Промените в кожата към устата и носа могат да бъдат вследствие на разнообразни аргументи, само че най-често това значи липса на съществени витамини А, С, Е или В в тялото. Те постоянно се съпровождат от обща уязвимост, неприятна централизация или внимание, загуба на коса и пластове на ноктите.

7. Рани към устата и носа

Рани към устата и носа евентуално са породени от вирус вид 1 херпес. След като получите вируса, той ще остане с вас. Възпалението може да избухне, когато имунната система на човек е отслабнала заради стрес или заболяване.

8. Напукани устни

Всеки се сблъсква с напукани устни, изключително през зимата. Но напуканите устни също могат да значат алергия. Балсамът за устни може да ви помогне.

9. Появата на окосмяване по лицето

За доста хора, окосмяването по лицето може да бъде наследствено. При младите дами, непотребното окосмяване може да значи неправилна функционалност на яйчниците или хормонални проблеми.

10. Хиперпигментация

Ако имате тъмни симетрични петна по бузите и по носа, това е типичен симптом на хиперпигментация. По-често срещано е при дамите. Причина може да бъде честото излагане на слънце.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР