Понякога лицемерите се прикриват много добре и е възможно за

...
Понякога лицемерите се прикриват много добре и е възможно за
Коментари Харесай

Как да различим фалшивите от искрените хора

Понякога лицемерите се прикриват доста добре и е допустимо за дълго време да се оплетем в мрежите им. Само че фалшът постоянно си личи в даден миг. Въпросът е да не тънете в илюзия прекомерно дълго. Ето някои отличителни белези на подправените хора спрямо откровените:

1. Фалшивите хора почитат единствено тези, които са се издигнали в обществото, отличават се с положително финансово положение и власт. Искрените хора почитат всички.

2. Фалшивите хора си слагат за цел да извлекат персонална полза от всеки човек и от всяка обстановка. Искрените не се пробват да манипулират другите.

3. Фалшивите хора обичат да са в центъра на вниманието. Искрените рядко притеглят вниманието към себе си.

4. Фалшивите хора постоянно се хвалят, фукат с достиженията си и навират триумфите си под носа на останалите – без значение дали се интересуват, или не. Същевременно подценяват и омаловажават непознатите триумфи. Искрените хора са скромни.

5. Фалшивите хора обичат да клюкарстват и да приказват зад тила на другите. Постоянно разискват близките и ги подлагат на критика или им лепят етикети. Искрените хора не се опасяват да изразят намерено мнението си.

6. Фалшивите хора са великодушни на думи. Постоянно дават обещания, които не могат да изпълнят. Не ценят цената на думите, тъй като приказват неща, които постоянно не мислят. Искрените хора държат на думата си, спестовни са в изрече си, тъй като извършват това, което изричат.

7. Фалшивите хора непрекъснато подлагат на критика другите, с цел да се самоизтъкнат. Обичат да се съпоставят и завиждат на непознатите достижения. Искрените хора постоянно насърчават и предизвикват другите или ги хвалят за постигнатото.

8. Фалшивите хора са общителни и положителни с другите, когато желаят нещо от тях или имат полза. Искрените хора са доброжелателни към всички.

А вие имате ли такива хора в живота си? И най-много – желаете ли да ги задържите?

Цветелина Велчева /obekti.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР