Понякога кражбата не е кражба. Били сте на почивка на

Понякога кражбата не е кражба. Били сте на почивка на ...

Какво да си откраднете от хотел.


Понякога кражбата не е кражба. Били сте на почивка на прекрасно място и още повече – отседнали сте в страхотен хотел, от който искате да си „вземете” спомен. Хотелиерите във Великобритания изготвиха списък на предметите, които клиентите спокойно могат да си „присвоят” от мястото, където са отседнали.

На първо място това са различни бутилчици с шампоани, гелове за душ и кремове, които при по-високия клас хотели са с логото на хотела. Тук влизат и чехлите за еднократна употреба. Хотелиерите са категорични, че никога не ги предлагат на други свои клиенти.

При някои от по-големите вериги дори може да си отидете с чадър с логото на хотела и няма да бъдете санкционирани за това. „Да си с наш чадър на улицата, това си е жива реклама” споделят от маркетинговите отдели на големите хотелски вериги. Същото се отнася и за брандирани тефтерчета, химикалки, моливи, които се намират в хотелската стая.

Сред строго забранените неща за изнасяне са възглавниците, батериите от дистанционните управления на телевизорите, тоалетната хартия, хавлии и кърпи, както и Библията.

Източник: fakti.bg