Понякога изглежда, че успешният и продуктивен ден се случва единствено

...
Понякога изглежда, че успешният и продуктивен ден се случва единствено
Коментари Харесай

Тревожни признаци, че пиете опасно много кафе

Понякога наподобява, че сполучливият и работлив ден се случва само с помощта на кофеина. Ако вие сте от хората, които не могат да стартират деня си без чаша кафе, не сте сами.
Пиенето на 400 мг. кофеин (или четири чаши кафе) дневно е безусловно безвредно и даже потребно. Това оказва помощ за понижаване на риска от диабет и сърдечни болести. Но превишаването на тази цифра може да докара до проблеми.
Според фармацевта Линдзи Елмор надвишаването на нормата от 400 мг. кофеин дневно води до следните признаци:
„ Може да имате бърз или погрешен сърдечен пулс, тревога, виене на свят, диария, бодърствуване, главоболие или нервност. Има и по-сериозни признаци, които изискват незабавна здравна помощ, в това число повръщане, комплициране и болежка в гърдите. "
Когато консумирате прекалено много от тази напитка, тя напряга цялото ви тяло, защото кофеинът е мощен стимулант. Той подтиква хипофизната жлеза да отделя хормони, които усилват производството на адреналин - по този начин наречения „ хормон на битката “.
Той приготвя тялото ви да се оправи с рискови или стресови обстановки. И даже в случай че заплахата не ви заплашва, мозъкът ще бъде подготвен за това, сърцето ще бие по-бързо, светът ще наподобява враждебно и вие ще бъдете в положение на безконечна експедитивност и липса на време.
Веднага откакто тялото ви е цялостно с кофеин, не получавате никакви позитивни качества от него, които в началото сте очаквали, като увеличена сила и по-ясно мислене.
Вместо това ще имате признаци като постоянно уриниране, смутен корем, конвулсии, диария, нежелателен прилив на адреналин и нараснала тревога. Съгласете се, това е тъкмо противоположното, което задачите.
Ако смятате, че би трябвало да се откажете от кофеиновата взаимозависимост, не се отхвърляйте внезапно. Най-добрият метод е да намалите кофеина последователно.
„ Внезапното прекъсване на кофеина е стрес за организма. Това може да аргументи обща уязвимост, меланхолия, гадене и главоболие. Постепенно намалете използването на кафе, сода и енергийни питиета, замествайки част от тях с вода. Ако харесвате кафе, започнете да пиете безкофеиново кафе или преминете към безкофеинов чай. Можете също да опитате и други питиета, които са потребни за вашето тяло, като комбуча, кокосова вода и чай от мате “, предлага доктор Лиза Самуелс, създател на фондацията Happy Home.
Между другото, можете просто да пиете топла вода. Звучи бясно за запалените фенове на кафето. В последна сметка водата няма усет и мирис. Но в действителност е доста приятна и потребна, защото овлажнява и затопля тялото ви от вътрешната страна. А водата няма и калории.
Много хора се опасяват, че след отвод на кофеина, равнищата на тяхната сила и продуктивност ще намалеят. Това в действителност не е по този начин. Можете да намерите нови източници на сила.
Например кафето може да бъде сменено със спорт, разходка в парка. И, несъмнено, един добър сън е по-добър от всички енергийни инженери.
Щом се върнете към здравословно количество кофеин и се отървете от кофеиновата взаимозависимост, ще се почувствате като изцяло нов човек, ще станете по-свободни и радостни. Ще имате нови проекти и фантазии.
Няма нищо неприятно в това да обичате кафе или чай, наслаждавайки се на техния усет и мирис, в случай че това не разрушава вашето тяло и вашите проекти. Всъщност сред удоволствието и зависимостта има доста дребна граница.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР