Понякога идва моментът, в който, за да продължиш да се

...
Понякога идва моментът, в който, за да продължиш да се
Коментари Харесай

Volkswagen Touareg – премини на следващото ниво

Понякога идва моментът, в който, с цел да продължиш да се развиваш, би трябвало да оставиш всичко зад тила си и да започнеш изначало. Историята на Touareg е към този момент на близо две десетилетия и всички помним по какъв начин първото и второто потомство на модела изживяха сполучливи години на пазара. Volkswagen обаче взеха решение стратегически, че е време да минат на идващото равнище, вместо единствено да надграждат на несъмнено. Така сътвориха третото потомство на Touareg със задачата той да е флагманът и да покаже на хората посоката, по която ще поеме в бъдеще немският тръст.

И по този начин големият софтуерен скок е във всеки аспект при новия Touareg. Размерите му също са по-големи спрямо предходното потомство. За да се усъвършенства успеваемостта обаче, общата му маса е понижена с помощта на потребления доста повече алуминий. В резултат на тези старания тежестта на новия Touareg е понижено с цели 106 кг.

Водещите технологии са на всички места в новия флагман на Volkswagen, само че за тях по-късно, тъй като първото нещо, което виждаш, когато се приближаваш към паркирания Touareg, е, че той е станал част от клуба на първокласните SUV-ове. Нивото е вдигнато повече от всеки път и образните промени стартират от нападателния и самонадеян дизайн, който придава на модела първокласно лъчение.

ИНТЕРИОР

В интериора определените естествени материали, като кожа " Vienna " с противоположен тегел или опционалният кожен салон " Savona ", обилие от алуминий и детайли в купето от прелестно обработено дърво, внасят нужната доза класа, толкоз значима за клиентите в първокласния сегмент. Веднъж настанили се в интериора, технологиите стартират да се грижат за вас. Всичко се дирижира от цифровия кокпит Innovision Cockpit, който Volkswagen интегрира за първи път тъкмо в Touareg, с цел да покажат какъв брой значим за тях е моделът. Всичко в интериора ти дава чувство за високотехнологичен, удобен и необятен офис, в който със жанр да вършиш работата си или да се отдадеш на дълги пътувания.



ТЕХНОЛОГИИ

Innovision Cockpit действително заема дължината на съвсем цялото табло. Започва от 12-инчовия цифров екран, който заменя стандартното приборно табло зад кормилото, и гладко прелива към още по-големия 15-инчов централен TFT-тъчскрийн екран. Той е извърнат под лек ъгъл към лидера за оптимално облекчение при предаване на информацията.

През инфотейнмънт системата лидерът може да ръководи изцяло интуитивно всичко, което води до фрапантно понижаване потреблението на досадните бутони от предишното. Така всички функционалности са обединени като в съвременен смарт телефон и през тъчскрийн екрана се командват множеството осведомителни, информационни, мултимедийни и удобни функционалности в автомобила.

СЪРЦЕТО НА TOUAREG

В България Touareg се предлага с два V6 дизелови мотора с 3 литра работен размер и един четирилитров V8. Първият разполага с мощ от 231 к.с. и оптимален въртящ миг от 500 Нм. Втората версия е по-мощна и динамична, разполага с 286 к.с. и висок въртящ миг от 600 Нм. И двете версии впечатляват със междинен разход от 7.9 л на 100 км пробег. Високата успеваемост обезпечава на огромния SUV опция за изтегляне на прикачен товар с маса до 3.5 тона.

Топ версията впечатлява с 4.0-литров V8 турбодизелов мотор с мощ от 421 к.с. и жесток въртящ миг от 900 Нм. Бензиновият избор пада на V6 с 340 к.с. и 450 Нм. По-късно към гамата на новия Touareg ще се причисли и Plug-In хибрид с обща мощ от 367 к.с.

СТИГНИ НАВСЯКЪДЕ С ВИСОКА 4MOTION ПРОХОДИМОСТ

В третата си генерация Touareg залага на усъвършенствана 4MOTION система за непрекъснато задвижване на четирите колела. С нея той може да ви преведе и отвън пътя през мощно пресечени терени. Самоблокиращият централен диференциал с асиметрично динамично систематизиране предава въртящия миг и към двата моста. До 70% могат да бъдат предадени към предния мост, а към задния мост – до 80%.

Новото потомство на пневматичното 4-Corner окачване усъвършенства доста комфорта, само че също по този начин има сериозен принос за оправянето с сложни терени и понижаване на аеродинамичното противодействие. То работи при равнища на клиренса " Normal ", " Comfort " и " Offroad ", което при изключително тежки терени може да усили клиренса с общо 70 мм. При скорост на придвижване над 120 км/ч пневматичното окачване автоматизирано снижава с 15 до 25 мм новия Touareg за усъвършенстване на аеродинамичните индикатори и пътното държание на автомобила. Значително облекчение при товарене и разтоварване предлага функционалността за намаляване равнището на багажника с 40 мм.



Едно от огромните преимущества на новия Touareg е технологията за завиване на всички колела. В взаимозависимост от обстановката задните колела завиват и по този начин моделът се трансформира в един от най-маневрените SUV-ове в своя сегмент. Системата работи при два съществени режима на работа: при скорост до 37 км/ч задните колела завиват в посока, противоположна по отношение на тази на предните. По този метод доста се усъвършенстват повратливостта и маневреността. Когато скоростта на придвижване надвиши 37 км/ч, колелата на задния мост стартират да завиват паралелно с тези на предния мост. По този метод пътното държание при високи скорости става по-стабилно, изключително при внезапни маневри.

СИГУРНОСТТА Е ПО-ВАЖНА ОТ ВСИЧКО

Новият Touareg е един от най-сигурните и удобни коли в своя клас и за това способстват новите системи за подкрепяне на лидера. " Асистентът за запушване " с включен " Асистент за стеснени пътни сектори " дава опция за отчасти самостоятелно напредване. За първи път в модел на Volkswagen се предлага и помощник за нощно виждане " Nightvision ".

ОБРЕЧЕН НА УСПЕХ

Новият Volkswagen Touareg мина на идващото равнище и стартира да печели нови клиенти, търсещи коли от първокласния клас. С по-добрите ценови оферти от директните си съперници и предлаганите последни технологии, комфорт, качествени материали и ефикасни мотори Touareg е жертван на триумф.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР