Понякога хората, за да спестят пари, поставят газови уредби в

...
Понякога хората, за да спестят пари, поставят газови уредби в
Коментари Харесай

Експертка обясни новите правила за движение на тротинетките

Понякога хората, с цел да спестят пари, слагат газови уредби в неоторизирани сервизи или сами. Трябва да осъзнаваме своята отговорност. Трябва да осъзнаем, че една неизправна кола на пътя е рискова. Това разяснява ръководителят на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата ” Малина Крумова в ефира на БТВ.

Тя разяснява и тематиката за електрическите тротинетки. По думите ѝ те ще се третират като колела.

„ Екологичните транспортни средства ще могат да се придвижват по велоалеи и улици с ограничаване до 50 км/ч. Това е едно от предложенията за контролиране на новите транспортните средства, съобщи Крумова.

„ Не желаеме да ограничим това екологично транспортно средство – то облекчава трафика и разрешава самостоятелно напредване. Тротинетките ще могат да употребяват велоинфраструктура или зони с успокоено придвижване ”, съобщи Крумова.

Тя добави, че по улиците е-тротинетките ще могат да се движат в най-дясната част на платното, само че единствено по такива, където ограничаването за придвижване е до 50 км/ч.

Санкциите се плануват да са същите като при велосипедистите. Въвежда се и възрастово ограничаване – 16 година, а 14 и 15-годишните ще могат да се движат единствено по велоинфрастуктурата. „ Предизвика полемика каската, съгласно нас би трябвало да е наложителна, само че срещаме отпор от ползвателите. Постигнахме единодушие за светлоотразителните детайли в тъмната част на денонощието. Важно тротинетките да имат светлини и начело и откъм гърба ”, съобщи ръководителят на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата ”.

На този стадий тротинетките няма да се записват.

От през днешния ден предложенията са оповестени за публично разискване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР