Понякога харчим пари за вещи, които използваме само няколко пъти,

...
Понякога харчим пари за вещи, които използваме само няколко пъти,
Коментари Харесай

Безполезните покупки, от които можем да се откажем

Понякога харчим пари за движимости, които използваме единствено няколко пъти, както и за такива, без които несъмнено можем. Подобни покупки сигурно са непотребни и е по-добре да влагаме средствата си по по-разумен метод.
Но дано първо да определим кои са най-безполезните неща, от които можем да се откажем и това да се отрази позитивно на бюджета ни.
Домакински електроуреди 
Привлечени от рекламите на богатия подбор от уреди, улесняващи домакинята в кухнята (машина за сладолед, хлебопекарна, фритюрник, електрически нож), най-много дамите постоянно вършат недомислени покупки на домашен уреди. В резултат от това, в даден миг кухнята се оказва претъпкана с устройства, които единствено прехвърляме от един долап в различен, само че по този начин и не използваме.Ако не готвите всеки ден и не сте професионален готвач, замислете се дали в действителност се нуждаете от електрически нож.
Дрехи, обувки, аксесоари и джаджи
Промоционалните цени или въодушевление по извършването на покупки са най-честите аргументи за безсмислени и импулсивни покупки.Още един чифт обувки от същия вид, блуза, която не се съчетава с нищо, ултрамодерна чанта, която към този момент няма да е настояща през идващия сезон и още куп други придобивки постоянно се оказват основна част от разноските ни.Помислете в действителност ли ви трябват тези неща или доста скоро и те ще се озоват в килера при останалите непотребни движимости. 
Бърза храна и полуфабрикати
Ако изчислите какъв брой пари харчите за бързата храна, която хапвате на обяд в офиса, сигурно ще се изненадате. Вземете поради съмнителната хранителна стойност на този вид храни и количеството ненужни опаковки, които изхвърляте след тяхната консумация.Вече имате основателна стойност да премахнете бързата храна и полуфабрикатите от разноските си.По-добре заложете на кутия домашно приготвена храна, с която да обядвате в офиса. Спестяванията и изгодите от това са осезаеми.
Пътуване с такси
Ако живеете в огромен град, сигурно мислите, че не е допустимо да се откажете от таксиметровите услуги. Придвижването с градския превоз е освен доста по-бързо, само че и по-евтино. 
Излишък от козметика
Често купуваме козметика не заради нужда, а под въздействие на реклама. На всяка дама е известно, че качествената козметика не е евтина.Но преди покупката на  лилавата серпантина или синьото червило, предложени от бюти блогърката, е добре да се замислим дали в действителност ще ги използваме.

Скъпа фитнес екипировка
Не инвестирайте в скъпи облекла за тренировки, изключително в случай че не сте постоянен клиент във фитнеса. Възможно е след няколко месеца да се откажете от новото си занимание.За фитнеса са задоволителни качествени маратонки, чифт памучни тениски и спортни панталони.
Официално облекло
Добре е всеки да има в дрешника си най-малко един формален тоалет. Но не прекалявайте. Едва ли ще го носите постоянно.Ако въпреки всичко нямате какво да облечете за сватбата на другарка, може да спрете на рокля чартърен. Със сигурност това е по-разумното решение от покупката на безценен тоалет, който по-късно ще виси на закачалката в дрешника.
 Дрънкулки и сувенири
Паметни предмети, с които се прибираме от почивка - те са просто безполезни прахоуловители и ненужни боклуци. Така че не трябва да ги купувате нито за себе си, нито за подарък.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР