Понякога е много трудно да организираме правилно времето си когато

...
Понякога е много трудно да организираме правилно времето си когато
Коментари Харесай

Ето как по-лесно да организираме времето си когато работим у дома

Понякога е доста мъчно да организираме вярно времето си когато работим от у дома. Наред с работните задания би трябвало да свършим и домашните и нещата се натрупат - хем би трябвало да приключим плана за работа, хем би трябвало да пуснем една пералня. В тази публикация ще споделим с вас някои скъпи препоръки за това по какъв начин да управлявате времето си по-добре когато работите от у дома без да губите от своята работливост. Това, което предлагаме може да не работи за всички, само че несъмнено дава положителни резултати при немалка част от хората. 

1) Определете лист със задания за деня

Направете лист със наложителните неща, които би трябвало да се създадат през днешния ден и с тези, които може да отложите с най-малко един ден. Направете това за работните си отговорности, както и за домашните. Важно е описите да са точни и да ги следвате. 

2) Ритъм на периодично повтаряне

Определете времето, което бихте отделили на работата и домашните задания. Например, час работа и по-късно 30 минути домашни задания. Преценете дали времето ще ви стигне. Например, в случай че би трябвало да пускате прахосмукачка, то надали 30 минути ще стигнат. В подобен случай ще работите два часа и по-късно ще отделите един час, с цел да изчистите вкъщи. 

3) Бъдете дисциплинирани 

Като сядате да вършите нещо не се разсейвайте, а го довършете. Това важи и за двете неща. Ако сте седнали да работите, само че работата върви тегаво не ставайте да миете чинии. Стегнете се и изпълнете задачата. Същото важи и за домашните задания - онази чорба може да не ви се готви в този момент, само че би трябвало да я извършите, с цел да има какво да ядете за вечеря. 

4) Вижте дали това работи за вас

Всяка една система е толкоз сполучлива, колкото ви прави работа. Може да видите, че това е съвършено за вас, само че то може също по този начин да обърка работния ви ден по нечовечен метод и в последна сметка да не съумеете да свършите нищо потребно и в двата аспекта. 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР