Понякога дори не осъзнаваме, че нашите собствени действия, повтаряни ежедневно,

...
Понякога дори не осъзнаваме, че нашите собствени действия, повтаряни ежедневно,
Коментари Харесай

6 нездравословни ежедневни навика

Понякога даже не осъзнаваме, че нашите лични дейности, повтаряни всекидневно, в действителност са доста нездравословни.

Вредните привички не се изчерпват единствено с тютюнопушенето и пиенето на алкохол.

Съществуват безчет неща, които могат да бъдат сложени в категорията " нездравословни дейности и привички ".

Днес ще ви изброим 6 нездравословни ежедневни навика, които имат огромен % от хората.

Грешно миете зъбите си

Много хора измиват зъбите си заран след закуска, с цел да отидат на работа със пресен мирис. Американски експерт, лекар по дентална медицина - Хауърд Гембъл, твърди, че този табиет е нездравословен и в случай че правите това деяние всекидневно, то може да съсипете зъбите си.

Ако зъбите се почистват незабавно след хранене, съдържащите се в храната киселини ще могат да обхванат в по-дълбоките пластове на зъбната конструкция, което доста ще усили риска от кариес.

Проветрявате

Всеки проветрява, с цел да влезе пресен въздух в жилището. Учените предизвестяват, че по този метод частици от автомобилни отработени газове проникват в пространствата. Те са рискови и могат да предизвикат главоболие, рак и болести на сърдечно-съдовата система. По-добре е да отваряме прозорците през нощта, когато няма придвижване и въздухът е по-чист.

Взимате душ всеки ден

Според доста учени този табиет въобще не носи изгоди за здравето. Постоянното измиване с артикули, съдържащи повърхностноактивни субстанции, унищожава естествения бактериален пласт на кожата, който е незабележим за окото. Това води до чести инфекции.

Загряваме храната в микровълновата фурна в пластмасов резервоар

Фталатите могат да попаднат в храната от подобен резервоар. Това може да повлияе отрицателно на качеството на сперматозоидите при мъжете и да аргументи хормонална непълнота. Фталатите са с потвърдени антиадрогенни (анти „ мъжки ”) свойства – понижават производството на мъжки хормони и блокират рецепторите за тях.

Поза с кръстосани крайници

Изключително нездравословна поза за тялото - усилва натоварването на сакроилиачните стави и гръбначния дирек. Човек, който постоянно седи в това състояние, усилва риска от артроза, тромбоза, застой на кръвта в тазовата област, както и разширени вени.

Прекарвате доста време със слушалки в ушите

Постоянният звук провокира производството на редица хормони, които въздействат отрицателно на нервната система, в това число на мозъка. Безсъние, нервност и даже инфаркт може да се дължи на обстоятелството, че човек непрекъснато е изложен на звук. Лекарите поучават да прекарате 15 минути дневно в цялостна тишина и в най-спокойната позиция на тялото.

Източник: zdrave.to
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР