Понякога, дори без да го очакваме, откриваме българска следа по

...
Понякога, дори без да го очакваме, откриваме българска следа по
Коментари Харесай

Българин управлява най-мащабния небостъргач в Китай

Понякога, даже без да го чакаме, откриваме българска диря по целия свят. Наш съотечественик ръководи най-високият небостъргач в Китай.
Преди година и поливна Китай взема решение да надмине Съединени американски щати. За задачата изготвя мегамащабен държавен план за небостъргач, невъобразим до момента по размери.
Огромната структура се издига на 632 метра, които са безусловно в небесата. А с цел да е всичко още по-грандиозно - на покрива ѝ се прави голяма обсерватория, с цел да се виждат и звездите.
Нашенецът, който ръководи постройката, се споделя Станимир Александров. Той споделя, че един етаж от тази постройката се подвига за 24 часа, като по него работят стотици служащи.
След като фантазията на държавното управление се сбъдва Шанхай Тауър наподобява на дребен град, който побира десетки хиляди души. Сградата има лична пречиствателна станция, както и станция, посредством която сама си създава ток.
Всичко това е поверено в ръцете на Станимир. Като дребен той не подозира накъде ще го води животът. Завършва с цялостно отличие британската гимназия, след което решил, че да учи у нас или в Европа е прекомерно елементарно.
Именно поради това насочил взор към другия завършек на света. Въпреки че знаел единствено по какъв начин да каже "добър ден ", сътрудниците му го одобряват топло. След като се справил с предизвикването на китайския език, всичко друго се случило като на филм. Следват няколко предложения за управителни позиции без да има значение, че е непознат в страната.
Небостъргачът Шанхай Тауър е мегаструктура, която е колосално постижение за дизайна, архитектурата и строителството. Освен със своите размери, тя впечатлява и със оборудванията си, издържани изцяло в духа на модерното схващане за стабилно развиване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР