Понякога децата със своята обич и безрезервна смелост ни преподават

...
Понякога децата със своята обич и безрезервна смелост ни преподават
Коментари Харесай

Геройството не чака да пораснем

Понякога децата със своята любов и безрезервна храброст ни преподават уроци, малко позабравени от годините на детството. В това ни убеди едно заедно семейство от града на липите - Стара Загора.

Галина Енева е щастливо омъжена и се радва на две прелестни деца – момчета, мощно привързани един към различен. Двамата родители споделят грижите за тях макар напрегнатия си работен график, а майката, която е монтажник, съчетава работата с учене. Събират се всички вечер, само че не постоянно, тъй като нерядко Галя завършва промяната си прекомерно късно, когато момчетата към този момент спят. Големият наследник на фамилията, Дени, който е на 11 години, оказва помощ доста в фамилните отговорности.

 а DEVIN

Но освен за това точно той е огромният дребен воин за своята майка. Когато се ражда дребното му братче Марти преди 5 години и майката и бебето са изписани от родилното поделение, Дени бди с любов над дребното и не се отделя от неговата кошарка. Една вечер скоро след изписването от болничното заведение Марти стартира да посинява и съвсем се задушава, както след това се оказва от задавяне със слюнка. В тъмната бебешка стая шестгодишно му братче незабавно схваща, че нещо не е наред и вика родителите си. Благодарение на навременната интервенция на Дени бебето е нормализирано и отведено в болница. Първите месеци след случая е време на безсънни нощи, доста грижи и внимание от родителите и баткото Дени, с цел да не се повтори задавянето.

„ За мен моят дребен батко, Дени, е същински воин и постоянно ще бъде поради любовта и грижите, които поставя за своето братче и поради това, че през днешния ден Марти е измежду нас! Благодаря, че ги имам и двамата и се гордея доста с тях! “, възкликва Галина.

 а DEVIN

Вече поотрасналите братя учат и играят дружно, карат колело дружно с татко си. Дени заляга на уроците, а Марти посещава детска градина. В игрите двамата постоянно вършат взаимни отстъпки и реализират съгласие като израз на една дълбока братска любов.

„ Липсва ми да споделям моменти с тях, а толкоз ми се желае да се радваме дружно на дребните хубави неща в живота. Това ме стимулира да се боря, с цел да разполагаме с повече време дружно “, споделя майката на Дени и Марти. Едно семейство, което живее с обич и към този момент има едно мъжество зад тила си.

 а DEVIN

DEVIN Изворна слага началото на „ Героят в нас “ през лятото на 2020 година – със обществен опит. С помощта на психолог са поканени няколко души, определени на инцидентен принцип, да опишат за себе си и да се опишат с една дума: „ под напрежение “, „ претрупан “, „ елементарен “ и „ воин “. Без да знаят, и околните им са помолени за същото. Изненадващият за участниците резултат идва, когато макар самокритичната настройка на хората, околните им виждат героя в тях напълно изрично, както проличава от. Експериментът извежда на напред във времето значимите и специфични неща в живота ни. Когато сме не запомнили кои сме, околните ни хора са постоянно до нас, с цел да ни напомнят. Ние сме техните герои, само че единствено тъй като и те са нашите. А задачата на DEVIN Изворна е посредством здравословна хидратация да ни оказва помощ да подхранваме вътрешния си воин.

Търси се воин е продължение на акцията „ Героят в нас “, тази година под знака на DEVIN Изворна се организира игра, която да насърчи хората да „ разпознаят “ героя в своето всекидневие. Споделените същински персонални истории бяха десетки, а една от тях е от Стара Загора.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР