Понякога чувстваме, че носим на раменете си огромна отговорност и

...
Понякога чувстваме, че носим на раменете си огромна отговорност и
Коментари Харесай

10 проникновени книги, които ще ви вдъхновят да не се предавате никога

Понякога усещаме, че носим на раменете си голяма отговорност и всички несправедливости на света. В такива моменти виждаме като единствен излаз просто да си измием ръцете и да си гледаме личния живот. Но най-важното нещо в такива моменти е да помним, че нещата рано или късно ще се оправят!

Следващите 10 проникновени книги ще ви вдъхновят да не се предавате в никакъв случай.

“Споделен живот ” от Джоди Пику

Ана е единствено на 13 години, само че към този момент е претърпяла голям брой интервенции. Сега тя е здрава, само че сестра й е болна от левкемия и родителите й вършат всичко, с цел да я спасят. Оказва се че, Анна е генетично копие на по-голямата си сестра. Това събитие я кара да вземе доста съществени решения.

“Искрица живот ” от Ерих Мария Ремарк

Действието се развива в Германия, във време на война и концентрационни лагери; хора, лишени от независимост, обич, вяра и от самия живот. Но като се имат един различен нищо не може да ги повали. Всичко, което имат е искрата на живота, която в никакъв случай няма да избледнее. Тя ще им даде сили да се ухилен даже на прага на гибелта и ще бъде светлината в ужасната мрачевина.

“Изворът ” от Айн Ранд

Този разказ е първият огромен книжовен триумф на авторката и е включен в редица описи с някои от най-продаваните книги. Главният воин на романа, Хауърд Роърк, е млад проектант, който не разрешава на обществото да дефинира художествения и персоналния му мироглед. Фанатичният консерватизъм на близките го принуждава да вземе изключителни ограничения и да потвърди, че един човек е в положение да промени света към по-добро.

“Никога не ме оставяй ” от Кадзуо Ишигуро

Това е съвременна алегория, фантастична история с безусловно реален сюжет, от която ще ви побият тръпки. Това са хора, чиято трагична орис е предопределена и те го знаят. Те знаят задачата на живота им. Те зная задачата на гибелта им и все пак не се отхвърлят. Това е една от най-трогателните истории за съчувствие и безсърдечност.

“Мартин Идън ” от Джек Лондон

“Оцелява по-силния ” е мотото на основния воин на автобиографичния разказ на Джек Лондон. Мартин е недодялан, само че доста мощен и съдбоносен млад мъж, който се пробва да се издигне над своето мизерно състояние и да откри място измежду литературния хайлайф. Единствената му мотивация е любовта му към Рут Морс. Преди да стане публицист, той е елементарен, некултурен моряк. Готов ли е да разкрие истината, скрита зад краткотрайния му триумф?

“Едно плюс едно ” от Джоджо Мойс

Това е лека и трогателна история, без страхотии, световни проблеми, морал и възторг. Авторът показва по комичен, чудноват и комплициран метод елементарния живот. На всички ни се постанова да се оправяме с дребни неприятности всеки ден, само че Дж. Мойс демонстрира, че огромните неща стартират от дребното начало.

“Вината в нашите звезди ” от Джон Грийн

Тийнейджъри, които страдат от тежко заболяване няма да се предадат елементарно. Те към момента са младежи - нервни, избухливи, бунтовници - които ненавиждат и обичат мощно. Хейзъл и Огъст не се опасяват от гибелта, а по-скоро от ревността, гнева и неразбирането. Сега те са дружно, само че какво ще се случи по-късно?

“Жажда за живот ” от Ървинг Стоун

Романът е биографията на Винсент Ван Гог и потвърждава, че да си талант е освен подарък от Бога, само че и извънредно проклинание. Талантливият човек би трябвало са научи да бъде резистентен, самоуверен и толерантен, с цел да премине през всички компликации пред предаването на неговите велики хрумвания за света.

“Живот и орис ” от Василий Гросман

Този разказ е “Война и мир ” на ХХ век: невероятна и изцяло достоверна история. Това е една епична история за Втората международна война, която ще ви преведе през всички кръгове на пъкъла и ще ви потопи в невероятния смут от това време. Ще видите всевъзможни хора - живи, същински и действителни, тъкмо като вас. Те са тези, които ще продължат да се обичат, да мечтаят, да се надяват и да се борят за по-добро бъдеще.

“Бялo върху черно ” от Рубен Давид Гонсалес Гайего

Когато наподобява, че животът е неправдив и всичко върви надолу, просто отворете тази книга и се потопете в света на героите й: хора с увреждания. Техният оптимизъм и изцяло неконвенционален взор върху  конвенционалните неща ще ви накара да се почувствате още веднъж  живи.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР