Понякога човек пада в яма.Той просто летял и всичко вървяло

...
Понякога човек пада в яма.Той просто летял и всичко вървяло
Коментари Харесай

Ако съдбата внезапно отнеме всичко, тя също толкова внезапно може да върне всичко

 Ив-Сен-Лоран

Понякога човек пада в яма.

Той просто летял и всичко вървяло добре. Изглеждало, че постоянно ще бъде по този начин. И тогава той паднал от високо до самото дъно, изцяло ненадейно и мигновено.

Всичко се сринало! Човекът седи на дъното на ямата и му се коства, че постоянно ще бъде по този начин. Винаги би трябвало да помните, че животът е изменчив. Но в случай че сте летели, значи можете да летите. И можете да полвтите още веднъж. След като сте били щастливи и сполучливи, можете да станете отново такива.

Мозъкът помни програмата, навигаторът помни пътя и ориста – сами ще се убедете, е променлива. Ако тя ви бутне в ямата без причина, може и ненадейно да ви издърпа. Ако положите малко старания. Всичко може да се окаже за положително. Трудно е обаче да се повярва в това.

Навярно и Ив Сен Лоран не би повярвал, когато се озовал в психиатрична клиника и мозъкът му блуждаел. Бил толкоз депресиран, че тежал единствено четиридесет кг, бил кожа и кости.

В началото имал щастливо детство, привързана майка и любящи сестри, първото му ревю с модели било на деветнадесетгодишна възраст, по-късно почнал работа в фешън къща Диор, овации и възторжени мнения в пресата, пари, празненства, висшето общество … И по-късно бам! – бил свикан за войната в Алжир.

А преди този момент сбирката се провалила с тропот. Изневиделица. В армията сензитивният юноша полудял и изпаднал в меланхолия. В същинския. И се озова в клиника. И тогава неговият другар, Пиер Бергер, пристигнал да го посети. Приятелят му съобщил, че Сен Лоран е бил уволнен от Диор. Кой се нуждае от психологично болен несретник?

Ето това е проваляне. Всичко било изгубено, безусловно всичко. Остава да легнеш и да умреш. Но тъкмо от този миг почнал същинският път към славата и парите. Ив Сен Лоран бил толкоз засегнат, че пристигнал на себе си и завел дело против компанията „ Диор “. В последна сметка той бил уволнен незаслужено, те просто решили, че е завършен. Спечелил положителни пари, с тези пари отворил лична фешън къща и станал същински прочут. И забогатял същински.

Ив Сен Лоран станал и много религиозен. Не започвал нито едно шоу, до момента в който не постави собственоръчно сърце от червени рубини на момичето-модел. Трябвало да се пази от зли погледи. Ив Сен Лоран вярвал в ориста. Която може ненадейно да те хвърли на дъното на ямата. Или да те вдигне в облаците. Във всеки миг може да се случи всичко – това е нещо, което би трябвало да запомните.

И още нещо, което би трябвало да запомните: в случай че сте летели, най-вероятно ще полетите още веднъж. Тази функционалност е вградена във вас: да летите. Можете. И би трябвало да изчакаме милостта на ориста, като вземем ограничения за личното си избавление, даже в случай че ямата и депресията са доста дълбоки. Веднага щом стигнете дъното, би трябвало да се оттласнете от това дъно, както учат античните мъдреци.

Когато няма какво повече да губите, когато ви остане единствено тежестта на костите, по този начин да се каже, можете да полетите още веднъж. Съдбата е променлива. Кавакто е и душeвността на Ив Сен Лоран: той изпаднал в меланхолия, по-късно почувствал невероятен прилив на мощ и ентусиазъм, създавайки най-красивите сбирки.

В миг на обезсърчение човек би трябвало да помни: в случай че ориста ненадейно лиши всичко, тя може също по този начин ненадейно да върне всичко. Тук, несъмнено, не става въпрос за окончателната загуба, не за загубата на околните, апросто за проваляне. Което може да стане началото на нов път, в случай че полагате старания да се спасите и да възстановите справедливостта.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР