Pontegadea Inmobiliaria компанията с бизнес в недвижимите имоти, която е

...
Pontegadea Inmobiliaria компанията с бизнес в недвижимите имоти, която е
Коментари Харесай

Вторият най-богат европеец купи 2 офис сгради на Amazon за $740 милиона

Pontegadea Inmobiliaria компанията с бизнес в недвижимите парцели, която е част от холдинга Inditex е придобила две офис здания в Сиатъл през тази седмица. В тях наемател е международния водач в онлайн търговията Amazon. Това е удостоверил представителят на сдружението, представен от Euronews.

Под шапката на Inditex е една от най-големите компании в стилната промишленост Zara. Основател и притежател на колоса е испанецът Амансио Ортега, който е вторият по благосъстояние човек в Европа.

Pontegadea Inmobiliaria е сключила договорката с американския капиталов фонд USAA Real Estate, като това е най-голямата договорка за испанската компания в Щатите.

Сградите са били продадени за общо 740 милиона $, излиза наяве от информация на Seattle Times. От европейския фонд отхвърлят да посочат съответна сума за договорката.

Любопитното е, че Амансио Ортега, който има 59,29% дял от акциите на Inditex, не държи единствено магазини на своите марки, като Zara и Massimo Dutti.

Също по този начин закупени от него търговски пространства се отдават на съперниците на Inditex, като шведската H&M и американската Gap.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР