Поникването на детските зъби може да е както лек период,

...
Поникването на детските зъби може да е както лек период,
Коментари Харесай

Какво трябва да знаем за детските зъби?

Поникването на детските зъби може да е както лек интервал, по този начин и да е истински призрачен сън за родителите. Кога е обикновено да никнат, с какво е съпроводено това, по какъв начин да ги чистим и най-много – по какъв начин да създадем на детето положителни привички по отношение на зъбките и зъболекарите?

Кога стартират да никнат?

Обикновено това се случва сред шестият и деветият месец на бебето. Рядко се случва преди този момент или по-късно, само че има и такива случаи.

Какво е добре да знаем за никнещите зъби?

Млечните зъби се назовават по този начин, тъй като изникват, когато бебетата са в кърмачески интервал. Много значимо конкретизиране е да знаете, че може да кърмите, даже и бебето към този момент да има зъби.

Как да чистим бебешките зъбки?

Чистят се със специфични принадлежности или с марли, с които ги обтривате – единствено с водичка (може и преварена). Обтривате деликатно поникналите зъбки – по този начин детето ще свикне, че ще се наложи в по-късен стадий някой въпреки всичко ще му бърка в устата.
Когато първите зъби станат 6, би трябвало регулярно да ги почиствате, изключително в случай че кърмите.-->
 детски зъби iStock/Getty Images
Какви пасти за зъби употребяваме?

Задължително да няма флуор, въпреки че всички бебешки са такива. Зъбите в действителност ги мие четката, а не пастата. Когато имаме зъби, устната празнина става по-податлива на бактериални инфекции.

Кога да отидем за ортодонт?

Трябва детето да има към този момент няколко зъбчета, с цел да посетите детски ортодонт. Не е нужно да отваряте принудително устата на детето, с цел да му измиете зъбите – това би трябвало да се случи, когато то е в въодушевление, с цел да се получи развлечение, а не призрачен сън.
Хигиената е от огромно значение и би трябвало да започнете рано!

И един съвет – най-яката чесалка за зъби е обелен и замразен морков.
 детски зъби iStock/Getty Images
И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР