Понижението на температурите ще продължи през днешния ден, 10-15 см

...
Понижението на температурите ще продължи през днешния ден, 10-15 см
Коментари Харесай

Понижението на температурите ще продължи

Понижението на температурите ще продължи през днешния ден, 10-15 см ще бъде снежната завивка в Северна България. Това сподели пред Радио „ Фокус “ синоптикът Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология.

По думите ѝ през последните часове най-голямо количество превалявания е регистрирано в Лом. По-късно в Северна България и предбалкана дъждът ще премине в сняг с условия за навявания, изясни тя. Добрата вест е, че динамичното неприятно време у нас бързо ще отмине, увери Стойчева.

„ Тази конюнктура бързо ще завърши и още през идната нощ на всички места преваляванията ще спрат. Утре облачността ще се раздра и краткотрайно ще намалее до слънчево. Вятърът ще отслабне, без да стихва. Ще има негативни температури сутринта, без те да са по-ниски от -3/-4 градуса. Ще има значение обаче за културите, на които студеното време оказва въздействие. В четвъртък и петък чакаме ново разстройване, което да премине през страната ни, само че то няма да бъде със значително намаляване на температурите, дори в противен случай. В множеството региони ще превали слаб дъжд. В края на седмицата ще стартира стопляне, като температурите доста бързо ще се повишат- дневните ще надвишават 15-20 градуса, сподели още Анастасия Стойчева. Тя добави, че времето до края на месец март остава динамично.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР