Понижение на цените на имотите и обема от продажби те

...
Понижение на цените на имотите и обема от продажби те
Коментари Харесай

Продължава спадът на цените на имотите във Великобритания

Понижение на цените на парцелите и размера от продажби те им през идните три месеца чака Англия, заради несигурността към Брексит. Това демонстрира скорошно изследване на института RICS, представено от Bloomberg. През август водещият ценови баланс на RICS се е покачил до минус 4 по отношение на минус 9 през юли, при плануван междинен спад от минус 11. Прогнозите на членовете на института за идните три месеца, в които Англия би трябвало да напусне Европейския съюз, са по-песимистични като упованията са размерите от продажби да намалеят от минус 4 до минус 23.

"Трудно е да излезеш от сянката, която хвърля над жилищния пазар на пръв взор безконечната сага към Брексит. Несигурността е тематика, която участниците във всички допитвания не престават да означават като отрицателно въздействие върху настройките ", съобщи основният икономист на RICS Саймън Рубинсън. Спадът на цените на жилищата е концентриран в Лондон и околните региони. Докладът демонстрира също и продължаващо мощно търсене от страна на наемателите на национално равнище и намаляващ брой притежатели на жилища, които афишират парцели чартърен.

Жилищният пазар във Англия се забавя след решението на референдума през юни 2016 година за овакантяване на Европейски Съюз. Цените в английската столица са мощно повлияни също и от по-високите налози върху покупката на жилища на цена над 1.23 млн. $ и терзанията към последствията от Брексит за промишлеността.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР