Понижение на речните нива се очаква през следващите дни, сочи

...
Понижение на речните нива се очаква през следващите дни, сочи
Коментари Харесай

Идва краят на потопа, спадат речните нива през следващите три дни

Понижение на речните равнища се чака през идващите дни, сочи справката на Министерството на околната среда и водите /МОСВ/ за положението на реките.

 След наводненията: Огромни плаващи сметища задръстиха реки (снимки) Виж още

През миналото денонощие равнищата на следените реки в Дунавския басейн са почнали да се намаляват. Повишения на речните равнища има във водосбора на р. Рсенски Лом. Водните количества на реките в по-голямата част от басейна са към праговете за високи води. Над праговете за междинни води са водните количества на река Русенски Лом при с. Широково и с. Божичен.

 Бойко Борисов по следите на пороите, даде обещание да пусне и огромните възпитаници в клас Виж още

През идващите три дни речните равнища ще се намаляват или ще останат без основни промени, като през днешния ден вследствие на оттичане покачвания е имало в долните течения на Искър, Вит, Осъм и Янтра.

През миналото денонощие равнищата на следените реки в Черноморския регион са се повишавали, в резултат на превалявания. По-значителни покачвания са регистрирани на р. Луда Камчия при с. Бероново /с до 332 см/, на р. Камчия при с. Гроздьово /с до 271 см/. Водните количества на реките в басейна са към праговете за високи води. През идващите три дни речните равнища в басейна ще се намаляват, като в резултат на оттичане покачвания ще има в долните течения на главните реки.

В Източнобеломорския басейн равнищата на следените реки в басейна са се понижавали, като покачвания е имало единствено в междинното и долното течение на Марица и Тунджа. Водните количества на реките от басейна са към праговете за високи води. През идващите три дни речните равнища в басейна ще се намаляват, като в резултат на оттичане в долните течения на главните реки ще има покачвания.

В Западнобеломорския басейн през идващите три дни речните равнища ще се намаляват, като в резултат на оттичане ще има покачвания в долните течения на главните реки.

Наводнения и свачища блокираха пътища, реките носоха плаващи сметища

 55 язовира са преливали през нощта Виж още

Наводнения и свлачища не престават да блокират пътища в Родопите и в Бургаско. Движението по пътя Банско - Гоце Делчев при разклона на село Кремен е допустимо единствено в едната лента, откакто река Места подкопа част от основите на платното. Очаква се до края на утрешния ден пътят да бъде укрепен и придвижването възобновено.

Заради изобилните превалявания в последните дни доста язовири в страната се постанова да бъдат изпускани, само че от Държавния механически контрол твърдят, че това се прави под надзор.

Следи се и равнището на водата на язовирите " Кърджали " и " Студен бунар " в Кърджалийско, както и на язовир " Ивайловград " в Хасковско.

В Бургаско язовир " Мандра " е с нараснало равнище. Това е повода за затварянето на пътя сред селата Димчево - Присад. Около осем къщи наоколо до язовира са със залети дворове, оповестяват от Общината.

Контролирано изпускат и част от язовирите във Варненско, измежду които е и " Елешница ", сподели регионалният шеф Стоян Пасев:

" Елешница, който е един от най-проблемните язовири на територията на област Варна, от през вчерашния ден е почнало следено изпускане на язовира. Наблизо няма обитаеми места и дерето или реката, в която зауства, е съвсем пресъхнала, т.е. няма заплаха от наводняване ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР