Понеже всички говорят как коронавирусът ни (на)карал да се променим,

...
Понеже всички говорят как коронавирусът ни (на)карал да се променим,
Коментари Харесай

Щом не ни пука за нашите деца, за какво ни пука?

Понеже всички приказват по какъв начин коронавирусът ни (на)карал да се променим, аз ще възразявам – нищо сходно. И най-пресният образец е доста монотонен – този за бъдещето на нашите деца.
Вчера, 1 юни, навръх Деня на детето, десетина родители, на които от дълго време им е писнало, желаеха сметка на Столична община за неналичието на детски градини в София. Десетина – в случай, че тази година над 7000 деца, които би трябвало да отидат на градина, няма да могат да помиришат даже общинска такава! И с всяка година в София става по-зле.
Какъв беше резултатът – родителите ги одобри виновният за тази активност зам.-кмет Тодор Чобанов и те излязоха с роман по какъв начин имало схващане и можело да се приказва за парично обезщетение за тези, чиито деца са зад борда. Но след това Чобанов сподели друго – пари няма. За заплати за общинарите има ли?
Пари няма! Детски градини няма! Общински терени има ли? За четири мандата отпред на София, ГЕРБ какъв брой детски градини направи на общински терени и какъв брой общински терени даде/замени за всевъзможни други, доста " нужни " градежи? Четири мандата – това е задоволително време и за слепците да видят, че Борисов плюс Фандъкова не просто не вземат решение един от най-важните проблеми на този град, ами той се задълбочава! При това в страна с такава демографска рецесия, каквато има на доста малко места по света!
Те няма да се трансформират. А ние? Все по този начин слепци ли ще си останем? Все по този начин ще се спасяваме поединично ли? При 7000 деца пред Столична община трябваше да има 14 000 родители. Но няма. Какви хора сме, щом и за децата ни не ни пука? Май като Васил Божков, който по този начин живо интересува мнозина – до момента в който беше в кюпа, не можеше да му видиш носа, само че когато го фраснаха стана пръв герой за правдивост. Е, не се безпокойте, всички рано или късно ще ни фраснат – стойте си безшумно в ъгъла.
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР