„Понеже много пъти сте ме заяждали за тази моя дипломация,

...
„Понеже много пъти сте ме заяждали за тази моя дипломация,
Коментари Харесай

Премиерът: Нямаме никакъв миграционен натиск

„ Понеже доста пъти сте ме заяждали за тази моя дипломация, тъй като е доста съвременно да се приказва против Ердоган. Обаче на нашите граници има нулева миграция. Вчера беше вътрешният министър, през днешния ден вицепремиерът и министъра на защитата с хеликоптер ще прелети над гръцката граница, тъй като там ни е главният боязън сега. Нищо по-различно към днешна дата няма на нащата граница от това преди една година, две години, три години, откогато ние се занимаваме с тази работа. Българските жители да са спокойни, че нейните моряци и граничари са си на поста. Но не това е решението на проблема”, съобщи министър-председателят Бойко Борисов.

„ Няма естествен човек, който да позволи със мощ да се работи против дами с деца. Хуманитарната рецесия е жестока в тази част на Сирия. Близо 1 млн. души, фамилии с деца като нас нямат вода, нямат храна, времето е студено, по тази причина те бягат от напън. Вчера до 22:30 ч. вечерта водих диалози. Два пъти приказвам с Чавушоглу, два пъти с президента на Турция. Вчера взехме решение в НАТО да подкрепим Турция, България бе една от настоящите и най-настоятелни страни. Ние обичаме нашите съседи Гърция и желаеме по всякакъв начин да им помогнем. Огромни парични средства се насочват към Червения полумесец. Разговарях и с гръцкия сътрудник, доста е тежко ситуацията. За доста неща се мисли авансово. Евтиният популизъм е лесна работа, виновният човек мисли какво ще се случи, откакто изговори глупостите”, съобщи Борисов.

" Нашите граничари и моряци имат нулева миграция ", безапелационен бе Борисов.

" Подготвям една огромна среща в България. В понеделник ще отида при президента Еродган да договоря и неговите условия. Говорих и със съпредседателите на Европейска комисия, с гръцкия сътрудник. След понеделник ще ви кажа какви неща ще създадем в България, с цел да решим продължително този развой - и с връщането на мигрантите, и с военните дейности в Сирия и с филантропичната рецесия, и с военните дейности на НАТО. Когато ти умират бойци, не може да не ти е мъчително, за това изказах съболезнования на Ердоган. Истински ме боли като виждам и бежанците, аз съм човечен човек. Трябва да създадем всичко допустимо до края на седмицата да захраним Турция, с цел да може да се грижи за тях и ние заено с тях да се грижим, тъй като и те не са длъжни да го вършат ", изясни Борисов.

„ Аз не съм медиатор, аз съм заинтригувана страна, тъй като българският народ чака да бъде предпазен. Защото при тези условия – с ковид и тази бежанска вълна, изцяло е допустимо да изпаднем в рецесия. За това съм толкоз деен. И всички го правят оценка. С Мицотакис бяхме на взаимно съвещание. Ердоган го разгласи през вчерашния ден, приказвал е с четирима души – Тръмп, Меркел, Макрон и Бойко Борисов. Не е непретенциозно, само че би трябвало да ви се каже към този момент, тъй като ми омръзна”, отсече министър председателят.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР