Понеже ми е много мила държавата, толкова много неща се

...
Понеже ми е много мила държавата, толкова много неща се
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Не ми се иска от глупост държавата да се разруши

Понеже ми е доста блага страната, толкоз доста неща се вършат, че не ми се желае от нелепост да се унищожи и дълги години по-късно да има доста, доста проблеми, а България го е правила това доста пъти с неверни решения. Иска ми се да го предотвратя.

Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов на конференция в Гранитната зала на Министерския съвет.

" Как се развиха събитията с медицинските сестри в постройката на Народното събрание. 15 охранители не можаха да вкарат ред ", сподели Борисов.

Той разяснява и случая от вторник, когато защита от НСО не го позволи до плажа в база " Росенец " Христо Иванов.

" Преди два дни се разиграва следната преживелица, не скеч, преживелица. Видимо обществени лица - Христо Иванов ми е бил вицепремиер, министър, всички го познавате. Дебаркира, очевидно с провокативна цел като Христо Ботев на Козлодуй, носи знаме. Видно отива там за. Абсолютно не го обвинявам. Никакъв укор, отива там със своята цел. Приемаме, че е най-добронамерена. Как бива посрещнат? Там се е чака, че е ВИП-ът, не е на плажа, не се пече. Нищо не постанова такива дейности на двамата-трима охранители ".

И аз просто виждам актьори, единият леко върви, носи знаме, а другият го бута до водата, до момента в който джапне във водата. И към този момент това, което е върхът на възмущението ми, сержанти ли са, офицери ли са. Президентът Радев ще ни каже какви са, хвърля знамето, като знаят, че това нещо се снима. И тези охранители вършат всичко допустимо това да е най-автентично. Свършва сценката, качват се на колата и отиват - къде? - да поддържат.

Какво прави Христо Иванов, да поддържа или да стачкува, пред този, който директно дава отговор, по закон за НСО. Какво споделя, че ще държи Борисов виновен. За кое? 4 години президентът Радев управлява директно, директно, управлява НСО. Не могат да си изкривят душата и да излъжа. Когато са ми пращали за началници и зам.-началници., в никакъв случай не съм се противил. Закон нямаше за НСО, ние направихме ", безапелационен беше Борисов.

Сега желаят да изкарат, че Движение за права и свободи и ГЕРБ работят дружно, единствено че аз обществено съм им благодарил за всички случаи, когато като партия в Народното събрание са ме подкрепили. Никога не сме делили кметовете и постоянно по-равно сме подавали пари,за улици, канализация, нови учебни заведения. Нямаше да ни стигнат гласовете за Ф-16, те ни поддържаха и аз мисля, че няма кой да се съмнява, че по евроатлантическа линия Движение за права и свободи е прогнозируема партия. Подкрепиха ни за ДДС-то за заведенията за хранене, за книгите ", разяснява още Борисов.

Премиерът беше безапелационен: " Протестът бе добре съединен. Христо Иванов стачкува против тези, които го къпаха. И вика: Държа Борисов виновен. За кое? Президентът еднолично носи отговорност и с назначението на шефа на НСО. Това значи подбора, подготовката и образованието на всички чиновници. Считате ли, че един приблизително образован човек, когато го снимат, ще хвърля българското знаме? И те го хващат и го бутат, и гледат в камерата, и джапкат и си пътуват назад ".

Той съобщи, че не са споделил и дума, когато прокуратурата влиза в Министерския съвет и научава от медиите, когато задържат и пускат негови министри и зам.-министри. " И ето ти нощес, запитвам като прокуратурата влиза в постройките на Министерския съвет и ги извлича един по един министри и зам.-министри. Ние дума споделили ли сме? И аз го узнавам от медиите, когато го пуснат! ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР