ПонеделникВсички нови неща, всяка нова опитност започват в Понеделник. Моля,

...
ПонеделникВсички нови неща, всяка нова опитност започват в Понеделник. Моля,
Коментари Харесай

7 урока за щастлива седмица или твоите стъпки за щастлив понеделник

Понеделник

Всички нови неща, всяка нова умелост стартират в Понеделник. Моля, оставете скептицизма и оправданията с " това съм го пробвал и не ми прави работа " и извадете на ярко всичкия оптимизъм, който можете да намерите в себе си. Подгответе си една ведра и мотивираща мисъл за пробуждане. Добро начало!

А по какъв начин да продължите по-късно? Как да свържете това вдъхновяващо обръщение с положително възприятие и положително деяние, ще ви опиша ето в този момент...

Щастлив Понеделник – Ново начало на седмицата с нов избор

Защото щастието е въпрос на избор. Твоят избор – " Избирам да бъда на честотата на щастието ". Любимият ми анекдот е за това, че оптимистът се разсънва с " Добро утро, Господи ", а песимистът - с " Господи, отново е утро ". В Понеделник множеството хора уви са песимисти – " Господи, отново е Понеделник ". Потиснатост до безсрамие. А дали има и различен вид? Бихме ли могли да имаме благополучен Понеделник?

Ето предложение за вас - 10 стъпки за благополучен Понеделник:

1. Изберете си положителна мисъл за пробуждане. Сложете си я написана на листче до леглото или в случай че имате опция, си я запишете като текст на алармата. Казват, че Луи XIV-ти е бил събуждан заран с " Добро утро, Кралю! Днес ви чакат велики каузи ". Изберете си вашата вдъхновяваща мисъл, която може да ви накара с подготвеност да станете от леглото и стимулирани да влезете в новата седмица.

2. Позитивната мисъл е нищо без положително възприятие. Отделете си няколко минути, с цел да го повикате. Застанете пред огледалото, поставете едната си ръка на сърцето и си затворете очите. Представете си своето благополучие в края на този благополучен понеделник. Започвате да се усмихвате? Добре! В момента, в който усмивката ви стане най-широка, отворете очи. В огледалото, ще видите отражението на своето щастливо Аз в един благополучен Понеделник. Натиснете бутона " Save " за мисли, възприятие и усмивка и самоуверено напред!

3. Дотук имаме мисъл и възприятие. За да съумеете да се закрепите трайно на положителна вълна, е належащо да има и деяние. Започнете вашия благополучен Понеделник с нещо, което ви кара да се чувствате добре – йога, спорт, медитация, гледане на изгрева, слушане песента на птиците, ритуално кафе и други Не се тормозете, че може да ви се наложи да ставате малко по-рано. Научно е потвърдено, че 20 мин. положително занятие ни дават тонус и сила, равни на 4 часа сън.

4. Заредени с позитивна сила и най-красивата си усмивка сте подготвени да започнете работният си ден. Подредете по този начин графика си, че да се редуват неприятните задължения да се редуват с приятни.

5. Залепете покрай работното място записка с надпис " Днес предпочитам един благополучен Понеделник ". Ей по този начин, за всеки случай. Да не забравите за своя нов избор.

6. В обедната отмора още веднъж включете обичано положително занятие – сложете си слушалките и си пуснете обичаната музика, разгледайте забавно списание, обядвайте навън и на слънце, говорете с някого, който постоянно ви развеселява и други

7. След привършване на работния ден си отделете " буферна зона " сред служебните задължения и тези вкъщи. Дайте си време и пространство да се оттече напрежението от деня.

8. Усмихвайте се, когато влизате в къщи, вземете децата от учебно заведение или детска градина, или се срещнете със брачна половинка си пред супермаркета. Дарете парченце благополучие в Понеделника на обичаните си хора.

9. Създайте си вечерни ритуали. Малки, дребни, очарователни нещица, които да доукрасят щастливия ви ден – гледане на филм, фамилна игра и други

10. Преди да заспите, благодарете за този ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР