Понеделник вечер – скандалче. Този път, с може би най-големият

...
Понеделник вечер – скандалче. Този път, с може би най-големият
Коментари Харесай

Не НАП - държавността е хакната!

Понеделник вечер – скандалче. Този път, с може би най-големият хакерски пробив в историята на държавните институции на България. Според вестник „ Капитал “ и Mediapool става въпрос за данни на милиони български жители и компании – голям размер. А страната към този момент си призна, че е имало хакерски пробив – персонално посредством вътрешния министър Младен Маринов.
Дотук добре – само че някои аспекти от този случай демонстрират политическа украска. Първо, съгласно изследване на Actualno.com, българските медии, които са получили сигнала за данните – от съветски имейл, са преди всичко " Капитал " и Mediapool. Поне към този момент не сме разкрили друга медия, до която да е бил пратен сигналът за сполучливата хакерска офанзива.
Второ – мигновено последва искане за оставката на финансовия министър Владислав Горанов, тъй като пробивът е в Национална агенция за приходите. Това е следващо такова съображение, като персонално за мен най-сериозното е жилището от кръстника и по какъв начин КПКОНПИ не откри нищо неправилно, а прокуратурата ОЩЕ ревизира и си трае! Но натискът идва тъкмо когато централна тематика за властта е договорката за F-16.
И в действителност тъкмо поради това има избрана неизясненост какво става. Медии, очевидно свързани с прозападно финансиране, оказват напън върху кабинета в миг, в който се оформя прозападна военна договорка. Звучи безусловно нелогично – само че също толкоз нелогично беше непрекъснато ходещият Цветан Цветанов да си иде поради напън от Съединени американски щати.
Така стигаме до следната обстановка – или приказваме за образец за в действителност хибридна война, в която никой не е този, който се показва и картината е ясна единствено на извънредно стеснен кръг хора, а ръководещите отново са изправени на нокти и зад кулисите би трябвало да вършат отстъпки за това или това пред няКОЙ, което не разрешава безусловно старателен разбор, или приказваме за типичен образец да се покаже за следващ път некадърността на сегашната ръководство с вярата най-сетне тиквите, известни като гласоподаватели, да преминат в идващ стадий на еволюция. Вие си изберете – и до момента в който го вършиме, не забравяйте, че с изключение на всичко друго през вчерашния ден дефинитивно се забави реализацията на българската част на " Турски поток ". Кълбото от ползи е крепко объркано и едно е ясно сигурно – България е едно от полетата на яростния световен конфликт на Запада и Изтока, като цялостният разпад на държавността не ни разрешава да защитим нашите национални ползи преди всичко – вместо това биват защитавани непознати, съгласно обстановката и съответното превъзходство, което има избрана страна. В този ред на мисли последната ни грижа е, че някой може да разбере дали сме подали данъчна декларация или не – въпросът е ще можем ли в миналото да защитим своето?
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР