Понеделник ръководството на БСП се събира спешно, за да обсъди

...
Понеделник ръководството на БСП се събира спешно, за да обсъди
Коментари Харесай

Вигенин: Име на премиер има смисъл да се излъчи, само ако има мнозинство

Понеделник управлението на Българска социалистическа партия се събира незабавно, с цел да разиска създалата се ситуация съобразно Конституцията. Така заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на БСП  коментира настоящата политическа конюнктура пред публицисти след конференцията на Българска социалистическа партия в Пловдив,

Във връзка с процедурите около третия мандат социалистът изясни, че няма смисъл да бавят процеса, в случай че няма болшинство и изборите би трябвало да се проведат по-скоро, с цел да може по-скоро да стартира и работата на новото държавно управление.

" Програмата, към която се съгласихме, би трябвало в огромна степен да бъде програмата на всяко последващо държавно управление ", счита Вигенин и добави, че име на министър председател има смисъл да се излъчи, единствено в случай че има болшинство.

" Ние извървяхме значителен път, с цел да приобщим " ИТН “ и изглеждаше, че вървеше както би трябвало. Но тази реакция от вчера усложнява обстановката ", разяснява Вигенин във връзка изказването на Слави Трифонов от през вчерашния ден.

" В случая мандатът е в Българска социалистическа партия и е наша отговорността по какъв начин да подходим оттук насетне, тъй че да е най-добре за България ", уточни още. Неговата позиция е, че по-добрият вид е бил да се възвърне обединението в първичния й тип.

" Българска социалистическа партия не се поддава на напън, ще преценим кое е най-добре за страната. Няма да сме ние, които да прекрачим рационалния период за мандата ", съобщи още той.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР