Понеделник, пет и половина следобед. Текат първите часове от ултиматума

...
Понеделник, пет и половина следобед. Текат първите часове от ултиматума
Коментари Харесай

Готови сме за избори, или задочен репортаж от една партийна среща в ГЕРБ

Понеделник, пет и половина следобяд. Текат първите часове от ултиматума на ГЕРБ към ПП-ДБ да им предадат властта в шест " ресурсни " министерства, или ръководството отива на кино.

Пред всекидневно затворения вход на партийния клуб на ГЕРБ на столичния бул. " България " кипи извънредно раздвижване.

Властта се търкаля по улицата. Въпросът е: кой ще я вземе?

В очакване на отговора, депутатът Николай Алгафари, който неотдавна е и координатор на ГЕРБ в регион " Триадица " беседва с гласоподавателите си.

Там е и неговият татко - PR-експертът Нидал Алгафари, медиен консултант с дълготраен опит, минал през Българска социалистическа партия, АБВ, президентската акция на Алексей Петров и така нататък - който ще седне на първия ред на събранието.

Причината за паниката се схваща малко по-късно: ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов е поканен да гостува на събранието. И идва да чуе посланието на партийната ядка: " Структурите на ГЕРБ са по-силни и сплотени отвсякога, подготвени сме за избори ".

Само до преди три месеца оценката на Борисов за столичната организация беше много по-различна.

През декември 2023 година - малко след загубата на изборите в София - той в профил регионалния координатор на партията в София Тодор Кръстев и смени съвсем 2/3 от районните координатори.

" Триадица " беше една от структурите, които попаднаха в обсега на " санитарната сеч " на партийни секретари. Това беше и един от дребното региони, в които претендентът на ПП-ДБ завоюва изборите от първи тур - Димитър Божилов.

ГЕРБ даже не си прави труда да издигне собствен партиен претендент - номинацията отива за член на " Движение Гергьовден ", който събира по-малко от 14% на 29 октомври 2023.

Събитието не е обществено, не е намерено за публицисти, само че на него участва и православен духовник, за който е планувано място до това на партийното управление. През това време депутатите Десислава Трифонова и Даниел Александров се подпират до парното.

" По време на полемиката Борисов обясни пред присъстващите на какво се дължат интензивните процеси в страната. Той съобщи, че бъдещето на сегашното държавно управление зависи напълно от това дали ППДБ ще преодолеят персоналните си упоритости и ще стартират да мислят като виновни държавници ", оповестява партийният пресцентър на ГЕРБ.

" Единственото ни изискване към ПП-ДБ беше да имаме ясно систематизиране на отговорността за ръководството на страната. Вместо да проведем диалог за политики, разбрахме, че за тях е значимо всички да имат министерски кабинет, командировки в чужбина на държавна сметка и водач ", е споделил Борисов пред ГЕРБ-Триадица.

По всичко проличава, че партията и симпатизантите ѝ не се усещат удобно в общо ръководство с непознат мандат.

И въпреки всичко Борисов прави спогодба: " Като първа политическа мощ ГЕРБ би трябвало да пази интереса освен на своите симпатизанти, само че и на всички български жители ".

След три години безпорядък в ръководството на България за всички е изцяло ясно, че ГЕРБ е единствената партия, която потвърдено може да носи отговорност, афишира той.

Включва ли тази отговорност и схващане за аргументите, довели до хаоса след 10-годишната " работа, работа, работа "? Хрониката от събранието мълчи по този въпрос.

Това е единствената обществена поява на ръководителя на ГЕРБ за последните 4 дни, към който водачите на ПП-ДБ - а и на Движение за права и свободи - отправяха задочни молби да седне на масата за договаряния.

До края на ултиматума остават броени минути.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР