Понеделник е денят, от който обикновено започваме/прекъсваме нещо, за да

...
Понеделник е денят, от който обикновено започваме/прекъсваме нещо, за да
Коментари Харесай

Перфекционизмът е невроза, как се лекува: Какво да правим времето в карантина - slava.bg

Понеделник е денят, от който нормално започваме/прекъсваме нещо, с цел да бъдем съвършени, дори има такава ария...Подходящото време да поговорим за епидемията от перфекционизъм/максимализъм, която към този момент става рискова за нашето здраве съгласно психолозите. На това сме посветили и днешния ни лайфхак.

Културата на известността, в която живеем медийно ни постанова, че е жалко, надали не неприемливо човек да бъде междинен, би трябвало да бъде ВИП, най-,най-, постанова се. Това ни слага супер цели и супер стандарти, следването на които е най-прекият път и най-честата причина за появяването на перфекционизма и развиването му като същинска невроза. Пътят е елементарен: проблем – паника – меланхолия – заболяване от така наречен дисадаптация. Как се усеща? Нещастие – стрес – пресилване – прегаряне/burn out.

Основното, което ни тормози е ниската самокритика, хипертфрофирането на вътрешния критик в нас, основаването на характерно мислене за обезценяването на личните достижения и насърчаване на комплекс за непълноценност.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР